Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 23 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Tsipras bespreekt hervormingen met Merkel

De Griekse premier Alexis Tsipras is maandag op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij gaat de Bondskanselier uitleggen hoe hij gaat voldoen aan de eis van de geldschieters om te hervormen. Tsipras wordt om 17.00 uur bij Merkel verwacht. Rond 18.15 staat een persconferentie op het programma.

Zie ook: Tsipras spreekt 'eindelijk ontspannen' met Merkel alleen

2. Nederlands elftal begint voorbereiding interlands

De spelers van het Nederlands elftal verzamelen maandagavond in Huis ter Duin. Oranje werkt vanaf dinsdag toe naar de interlands tegen Turkije (zaterdag) en Spanje (komende week dinsdag). Het duel met Turkije is er één in het kader van de EK-voorronde. Tegen Spanje wordt geoefend. Dinsdag werkt Oranje op het veld van Quick Boys een training af.

Zie ook: Hiddink roept Promes op als vervanger geblesseerde Robben

3. Weer en verkeer

Het blijft vandaag droog en er staat niet veel wind. In het zuiden en oosten schijnt de zon, maar vanuit het westen en noorden trekken wolkenvelden naar het oosten. Ook komende nacht blijft het nog vrijwel overal droog, wel breidt de bewolking zich uit en in opklaringen kan een mistbank ontstaan. De temperatuur kan landinwaarts dalen tot rond het vriespunt.

Er wordt een rustige avondspits verwacht.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

4. TV-tips

Nog meer voor mannen - 22.00 uur, RTL7

Maxim Hartman zet zijn 'strijd voor mannenrechten' voort in een nieuw seizoen van Nog meer voor mannen. Als we Hartman moeten geloven is 'de man' binnen tien jaar uitgeroeid en dat is natuurlijk een schokkend gegeven. Om een manloze toekomst te voorkomen, gaat hij opnieuw de confrontatie aan met alles en iedereen.

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips