Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Feyenoord en PSV treffen elkaar in eredivisie

Feyenoord-PSV is het meest in het oog springende eredivisieduel van zondag. De nummer drie en de koploper staan vanaf 14.30 uur tegenover elkaar in De Kuip. Nummer twee Ajax ontmoet ADO Den Haag in de Amsterdam Arena. Dit duel begint om 16.45 uur. PEC Zwolle-Excelsior (12.30 uur) en FC Groningen-FC Twente (14.30 uur) zijn de andere wedstrijden van zondag.

Zie ook: Arias 'groot twijfelgeval' bij PSV voor topper tegen Feyenoord

En: Programma en stand eredivisie | Overzicht speelronde 28 eredivisieronde 

2. Milaan-San Remo: eerste grote wielerklassieker

Zondag staat de eerste grote klassieker van het wielerseizoen op het programma: Milaan-San Remo, ook wel 'La Primavera' genoemd. Eén van de vijf 'monumenten'. Er doen veertien Nederlanders mee aan de wedstrijd over 293 kilometer. De laatste Nederlandse winnaar is Hennie Kuiper in 1985. De Noor Alexander Kristoff was vorig jaar de beste.

Zie ook : Alles wat u moet weten over Milaan-San Remo

En: Veertien Nederlanders aan start Milaan-San Remo

3. Afghaanse president naar Verenigde Staten

De president van Afghanistan Ashraf Ghani komt zondag aan in de Verenigde Staten voor een vierdaags bezoek. Hoogtepunt is het bijwonen van de vergadering van het Amerikaanse Congres dinsdag over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Ook zal Ghani spreken met minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en president Barack Obama.

Zie ook: Langer verblijf Verenigde Staten in Afghanistan mogelijk

4. Afsluiting schaatsseizoen in Erfurt

Zondag is de slotdag van de wereldbekerfinales in Erfurt, de laatste belangrijke schaatswedstrijden van dit seizoen. Op het programma staan voor de vrouwen de 3000 meter, voor de mannen de 1500 meter en voor beiden de tweede heat van de 500 meter, de 1000 meter en de massastart. Bij de 1500 verdedigt Kjeld Nuis zijn eerste plek. De wedstrijd start om 13.00 uur.  

Zie ook: Hoe ziet het programma van de World Cup in Erfurt eruit?

5. Weer en verkeer

Zondag klaart het vanuit het noorden uit op en breekt op veel plaatsen de zon door. Het blijft droog en de middagtemperatuur is ongeveer 8 graden. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

6. TV-tips

Keeping up with the Kardashians - 19.00 uur, E! Entertainment

De Kardashians zijn niet van de televisie af te slaan. Sterker nog: Seizoen 10, vol drama en cat fights is een feit.

Boer zoekt vrouw - 20.20 uur, NPO 1

Dit seizoen zat vol tegenstellingen en twijfelkonten. Na vanavond zullen we het éindelijk weten: wie zijn er na de citytrips nog bij elkaar?

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht