Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Demonstratie op Internationale Dag tegen Racisme 

Zaterdag is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De VN riep deze dag uit, om het politiegeweld te herdenken tijdens de demonstratie in het zwarte township Sharpesville in Zuid-Afrika in 1960, die uitmondde in een waar bloedbad. In Amsterdam wordt op de Dam een demonstratie gehouden tegen tegen Islamofobie, Antomemitisme en Afrofobie

2. Subtop eredivisie in actie

De subtoppers AZ en Vitesse komen zaterdagavond in actie in de eredivisie. Nummer vijf Vitesse stuit om 18.30 uur in Deventer op Go Ahead Eagles, nummer vier AZ treedt om 20.45 uur in eigen huis aan tegen SC Cambuur. De andere duels van zaterdagavond zijn Heracles Almelo-sc Heerenveen en Willem II-FC Dordrecht, die beide om 19.45 uur beginnen.

Zie ook: Programma en stand eredivisie

3. Afsluiting schaatsseizoen in Erfurt

Zaterdag en zondag zijn de laatste belangrijke schaatswedstrijden van dit seizoen. In Erfurt staan de wereldbekerfinales op het programma. Zaterdag rijden de vrouwen de 500 en 1500 meter en werken de mannen de 500, 1000 en 5000 meter af. Het programma begint om 13.55 uur.

Zie ook: Hoe ziet het programma van de World Cup in Erfurt eruit? 

4. Weer en verkeer

Zaterdag overdag is het lange tijd nog bewolkt en valt er een bui, bij 8 tot 10 graden. De wind waait stevig. Zondag is het zonnig en droog. Het wordt dan 7 tot 9 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

5. TV-tips

De Zwarte Lijst - 22.40 uur, NPO 3

Een bataljon aan binnen- en buitenlandse sterren treedt vanavond aan om een eerbetoon te brengen aan de zwarte soul- en jazzmuziek. Met o.a. producer Mark Ronson die herinneringen ophaalt aan zangeres Amy Winehouse en hun hit Valerie

Lord Of War - 20.00 uur, RTL 7

In Lord OF War speelt Nicolas Cage wapenhandelaar Yuri Orlov, die een internationale reputatie opbouwt en in de meest vreselijke oorlogsgebieden terecht komt. Een keiharde confrontatie met zijn vijanden volgt.

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht