Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagavond 20 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. NAC zet degradatiestrijd voort in Utrecht

In de eredivisie staat er vrijdag één wedstrijd op het programma. FC Utrecht ontvangt NAC Breda. Met name voor de bezoekers is het een belangrijk duel. De Bredanaars hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Om 20.00 uur is de aftrap van het eerste duel in speelronde 28.

Zie ook: Programma en stand eredivisie

2. NEC kan titel pakken in Jupiler League

NEC kan vrijdagavond al de titel veroveren in de Jupiler League. De Nijmegenaren moeten daartoe zelf in Maastricht afrekenen met MVV, terwijl nummer twee FC Eindhoven in eigen huis niet mag winnen van Sparta. Afgelopen seizoen degradeerde NEC uit de eredivisie. De duels beginnen om 20.00 uur.

Zie ook: Programma en stand Jupiler League

3. Koning en koningin bij afscheidsconcert dirigent concertgebouworkest

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn vrijdagavond aanwezig in Amsterdam bij het afscheidsconcert van Mariss Jansons, de dirigent van het concertgebouworkest. Jansons kondigde in april vorig jaar zijn afscheid aan.

4. Weer en verkeer

Het wordt niet warmer dan 6 tot 8 graden waar het grijs is, met wat zon kan het 9 tot 11 graden worden. De wind draait naar het westen en is 2 tot 4 Bft. Vannacht regent het overal enige tijd. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht vrijdagavond een lichte avondspits. Alleen calamiteiten kunnen voor extra drukte zorgen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

5. TV-tips

Silver Linings Playbook - 20.39, RTL5

Voor een Oscar genomineerde tragikomedie met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence over een man die zijn vrouw probeert terug te winnen. 

Kill Bill, volume 2 - 22.05, NPO3

Actiefilm met Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine. The Bride (Thurman) neemt wraak op haar vroegere handlangers. 

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips