Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Gedeeltelijke zonsverduistering waarschijnlijk te zien

Vrijdag om 09.30 uur Nederlandse tijd schuift de maan langzaam tussen de aarde en de zon. Om 10.37 is het maximum van de verduistering (in Nederland ongeveer 80 procent) en om 11.48 eindigt de eclips. De volledige zonsverduistering is alleen te zien op de Faeröereilanden en op de Noorse archipel Svalbard. Eerder dachten meteorologen nog dat de eclips in ons land niet te zien zou zijn door een dik wolkendek, maar Weerplaza denkt dat het in grote delen van het land wel zichtbaar is.

Heeft u foto’s of video's bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp.

Zie ook: Zonsverduistering vrijdag waarschijnlijk toch te zien

En: 'Kijk niet met cd of zonnebril naar zonsverduistering'

2. Loting kwartfinales Europees voetbal

Vrijdag wordt geloot voor de kwartfinales in de Champions League (om 12.00 uur) en de Europa League (om 13.00 uur). In beide toernooien doen geen Nederlandse clubs meer mee, na de uitschakeling van Ajax tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk donderdagavond in de achtste finales van de Europa League.

Zie ook: Standen Champions League | Uitslagen in de Europa League

3. Hiddink maakt selectie Oranje bekend

Bondscoach Guus Hiddink maakt vrijdagmiddag om 12.00 uur zijn selectie bekend voor de interlands van Oranje tegen Turkije (zaterdag 28 maart, EK voorronde) en Spanje (dinsdag 31 maart, oefenduel). In de voorselectie werd Bas Dost opgenomen en ontbraken Davy Klaassen en Jonathan De Guzman.

Zie ook: Robben hervat groepstraining Bayern München

4. Protest politie: 1 minuut sirenes aan

Als protest tegen de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen, zetten politiemensen vrijdag om 11.59 uur in het hele land een minuut lang hun sirenes aan. De politiebonden roepen de opvolger van de opgestapte minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) op om een andere koers te varen en dreigen deze actie elke vrijdag te herhalen "zolang de cao-onderhandelingen in het slop zitten".

Zie ook: Politie zet vrijdag uit protest alle sirenes aan

En: Politiebonden starten acties voor hoger loon

5. Prijzen bestaande koopwoningen

Vrijdag maken het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster bekend of de prijzen van koopwoningen in maart zijn gestegen of gedaald. Februari ging nog de boeken in als de tiende maand op rij waarin de prijzen hoger waren dan in dezelfde maand in het jaar ervoor.

Zie ook: Prijzen koopwoningen stijgen ook in januari

6. Weer en verkeer: waarschuwing voor dichte mist

Komende nacht komt in het oosten van het land plaatselijk dichte mist voor, daar kan het verkeer last van hebben. Het KNMI heeft voor de provincie Overijssel code geel afgekondigd. Ook de ochtendspits kan hier nog last van hebben; door de mist blijven wellicht sommige spitsstroken gesloten.

De mist en laaghangende bewolking lossen vrijdagochtend geleidelijk op, waarna op veel plekken de zon gaat schijnen. Het wordt 8 tot 13 graden. Vrijdagavond neemt de bewolking weer toe en later gaat het vanuit het noordwesten regenen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht