Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 19 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Ajax speelt in Europa League

Ajax probeert zich donderdagavond voor het eerst sinds 2003 te plaatsen voor de kwartfinales van een Europees toernooi. In de Amsterdam Arena moet de formatie van trainer Frank de Boer tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League wegpoetsen. Het duel begint om 21.05 uur en wordt uitgezonden op RTL 7.

Zie ook: Kishna keert tegen Dnjepr terug in selectie Ajax, Boilesen fit

2. Apple gaat naar Dow-Jones index

Vanaf donderdag gaat Apple telecomgigant AT&T vervangen in de Dow-Jones index. Apple, met een waarde van 741 miljard dollar, gaat vanaf dat moment meetellen in de oudste index ter wereld, bestaande uit 30 bedrijven uit verschillende sectoren, zoals onder meer Coca-Cola, McDonald's, Microsoft en Nike. 

Zie ook: Apple vervangt AT&T in Dow-Jonesindex 

3. Tuchtcommissie UEFA praat over mogelijke straf Feyenoord

De tuchtcommissie van de UEFA komt donderdag bijeen om onder meer te praten over een mogelijke straf voor Feyenoord naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het Europa League-duel met AS Roma van vorige maand. Oud-spelers Salomon Kalou en Sekou Cissé sprongen al op de bres voor Feyenoord. Zij verklaarden dat de opblaasbanaan die op het veld in de Kuip werd gegooid niet racistisch was bedoeld. Een uitspraak wordt aan het eind van de middag verwacht.

Zie ook: Aanklacht UEFA tegen Feyenoord wegens racisme en wangedrag

En: Feyenoord uitgeschakeld na rumoerig thuisduel met AS Roma

4. Weer en verkeer

In het zuiden en oosten is het veelal bewolkt met lokaal een spatje. Vanuit het noorden gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Onder het wolkendek is het 8 tot 10 graden, in de zon wordt het 12 tot 14 graden. De noordelijke wind is 2 tot 4 Bft. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een normale avondspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg entreininformatie

5. TV-tips

Metropolis - Donderdag 19 maart, 21.55, NPO 3

Porno is overal. Maar wat vindt de wereld opwindend? Wordt men nog warm van een bevallige rug- of bilpartij? In ons land is er een grote vraag naar gedragen slipjes. Via internet is er veel aanbod en er is minstens zoveel vraag naar. Maar raken ze in Pakistan net zo opgewonden van een geurende string als wij?

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips