Avondupdate: Wie wint de Provinciale Statenverkiezingen?

Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 18 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Alle Nederlandse stemgerechtigden mogen woensdag naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. De stemlokalen zijn om 7.30 uur opengegaan en gemiddeld genomen ligt de opkomst iets lager dan in 2011. Na het sluiten van de stembussen om 21.00 uur wordt begonnen met het tellen van de stemmen. 

Zie ookEen op vier kiezers stemt strategisch

En: Hierom draaien de provinciale verkiezingen

Stemhulp

NU.nl heeft in samenwerking met onderzoeksbureaus iVox en Necker een stemhulp ontworpen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Via een aantal stellingen kunt u zien welke politieke partij uw voorkeur heeft: Bepaal hier uw politieke voorkeur

2. Achtste finales Champions League

De laatste duels in de achtste finales van de Champions League worden woensdagavond vanaf 20.45 uur gespeeld. FC Barcelona stuit in Camp Nou op Manchester City in de wetenschap dat de heenwedstrijd al met 2-1 werd gewonnen. Borussia Dortmund probeert voor eigen publiek de 2-1 nederlaag tegen Juventus weg te poetsen.

Zie ook: Volledig programma en standen Champions League

3. Federal Reserve neemt besluit over rente

De Federal Reserve (Fed), het stelsel van Amerikaanse centrale banken, neemt woensdag een besluit over het verhogen van de rente. Die staat momenteel erg laag om de economie te stimuleren. Tot nu toe heeft de Fed aangegeven "geduldig" te zijn met een renteverhoging.

Zie ook: Beurzen in afwachting Fed-besluit 

4. Weer en verkeer

Vannacht neemt overal de bewolking toe. Morgen trekken de wolkenvelden zuidwaarts weg waarna de zon geregeld schijnt. Het wordt 8 tot 14 graden. Vrijdag schijnt af en toe de zon met vooral in de avond kans op wat regen. De zonsverduistering zal in delen van het land zichtbaar zijn.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een lichte avondspits. Door de laagstaande zon wordt aangeraden om een zonnebril mee te nemen in de auto.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

5. TV-tips

The Billion Dollar Chicken Shop - BBC 1, 22:00

Kentucky Fried Chicken geeft in deze BBC-documentaire een kijkje in de keuken, om zo te laten zien of de kritiek van dierenrechtenactivisten terecht is. 

Hoeveel Ben Je Waard? - SBS6, 21:30 uur

Programma waarin Viktor Brand bij gezinnen uitzoekt hoeveel ze werkelijk waard zijn. 

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips

NUwerk

Tip de redactie