Avondupdate: Slotdebat verkiezingen Provinciale Staten

Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 16 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Slotdebat voor verkiezingen Provinciale Staten

Eén dag voor de Provinciale Statenverkiezingen gaan de leiders van de grote politieke partijen nog één keer met elkaar in debat. De kleinere partijen voeren eerst een rondetafelgesprek. Daarna nemen de kopstukken van VVD, PvdA, PVV, CDA, SP en D66 het tegen elkaar op in een één-op-één-debat. Het slotdebat van de NOS wordt uitgezonden vanuit het Provinciehuis in Den Haag, om 20.30 uur op NPO 1.

Zie ookHierom draaien de provinciale verkiezingen

2. Exitpolls verkiezingen Israël

Israël gaat dinsdag naar de stembus, omdat de coalitieregering van Netanyahu begin december viel door hooglopende ruzies tussen de rechtse regeringsleider en zijn centrumrechtse coalitiepartners. De stembussen sluiten om 21.00 uur (Nederlandse tijd). Dan worden direct de eerste exitpolls verwacht. Woensdag volgt de offiiciële uitslag.

Zie ook: Achtergrond verkiezingen Israël: Veiligheid boven economie

En: Dossier verkiezingen Israël

3. Achtste finales Champions League

In de Champions League staan er dinsdag twee returns in de achtste finales op het programma. AS Monaco, waar Maarten Stekelenburg als reservedoelman fungeert, verdedigt in eigen huis een 3-1 voorsprong tegen Arsenal. Bayer Leverkusen probeert in Madrid tegen Atletico de 1-0 zege van drie weken geleden over de streep te trekken. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Zie ook: Volledig programma en standen Champions League

4. Uitreiking Buma Awards

Dinsdagavond worden de Buma Awards uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan Nederlandse componisten, tekstdichters en muziekuitgevers. Ook de Gouden Harp wordt uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het promoten van de Nederlandse muziek.

5. Weer en verkeer

In de nacht van dinsdag op woensdag kan het mistig worden. Woensdag overdag zorgt een opstekende noordenwind voor afkoeling en wolken in de kustregio. Daar wordt het 8 tot 12 graden, in het zuidoosten en oosten nog 17 graden. Landinwaarts schijnt de zon geregeld. 

Onder meer dankzij het lenteweer verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID) een reguliere avondspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

6. TV-tips

2DOC: Beyond My Walls, NPO2: 23.00 uur

In deze persoonlijke documentaire wordt filmmaker Neske Bres door een ongeluk geconfronteerd met een wereld zonder Facebook.

Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders in de cel, RTL 5: 21.30 uur

Programma waarin Jan Kooijman Nederlanders bezoekt die om verschillende redenen in het buitenland in de gevangenis zijn beland. 

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips

NUwerk

Tip de redactie