Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 11 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Ajax in achtste finale Europa League

Ajax treft donderdagavond Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League. In 2003 plaatste Ajax zich voor het laatst voor de kwartfinales van een Europees toernooi. Als Ajax wint realiseert het de beste reeks in Europa sinds de eeuwwisseling. De aftrap in Kiev is om 19.00 uur en de wedstrijd wordt uitgezonden op RTL 7.

Zie ook: Ajax jaagt op beste Europese reeks sinds eeuwwisseling

En: Volledig programma Europa Leage

2. Protestlied Groningers tegen gaswinning

Om 17.30 uur zingen naar verwachting enkele honderden mensen op de Grote Markt in Groningen het protestlied Ode aan Groningen mee, tegen de aardgaswinning in de provincie. Tientallen bekende Groningse artiesten doen mee, maar ook commissaris der Koning Max van den Berg, burgemeester van Groningen Peter den Oudsten en verschillende bestuurders uit de hele provincie. Van het optreden wordt een clip gemaakt.

Zie ook: Donderdagavond massale 'Ode aan Groningen' op Grote Markt

3. Roze Filmdagen van start in Amsterdam

Van 12 tot en met 20 maart worden in Het Ketelhuis op het Westergasterrein in Amsterdam voor de achttiende keer De Roze Filmdagen gehouden. Een week lang zijn de beste speelfilms en documentaires over homo’s, lesbiennes, travestieten en transseksuelen te zien. Het film festival duurt tot en met 22 maart. 

4. Weer en verkeer

In het hele land is het vandaag opnieuw zonnig en droog, met temperaturen tussen 10 en 13 graden. Dat gaat volgens het KNMI wel gepaard met een koele oostenwind. Ook komende nacht blijft het droog, de temperatuur daalt dan tot rond het vriespunt. 

De avondspits verloopt naar verwachting normaal, met 175 kilometer file op het hoogtepunt.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

5. TV-tips

Van Hollandse Bodem - 20.30 uur, NPO 1

Acht koppels strijden in deze nieuwe Heel Holland bakt-variant vier maanden lang in de moestuin. Wie zet met zijn of haar oogst het lekkerste gerecht op tafel?

Buch in de bajes: Rotterdam - 21.30 uur, RTL 4

Acht maanden na het overlijden van haar Menno Buch, neemt Nicole het stokje van haar man over. Vanuit de Penitentiaire Inrichting in Rotterdam gaat ze verder met een nieuwe reeks Buch in de bajes.

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips