Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 11 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Kamerdebat over Nederlandse economie

Vanaf 19.00 uur debatteert de Tweede Kamer over de jongste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). Het planbureau berekende dat de Nederlandse economie in 2015 en 2016 verder aantrekt, maar de werkloosheid daalt nog gestaag.

Zie ook: 'Nederlandse economie trekt in 2015 verder aan'

2. Robben in actie in Champions League

In de achtste finales van de Champions League treedt Arjen Robben met Bayern München in eigen huis aan tegen Sjachtar Donetsk, nadat de heenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde. Chelsea stuit op Paris Saint-Germain, de club van Gregory van der Wiel. In Parijs kende dit treffen geen winnaar: 1-1. Beide duels beginnen om 20.45 uur. Chelsea-PSG wordt uitgezonden op NPO 3 en de andere wedstrijd is te zien bij de Duitse zender ZDF of bij Sport 1.

Zie ook: Mourinho vreest fysieke speelstijl PSG tegen Chelsea

En: Programma en stand Champions League

3. Première Fifty Shades of Grey in Egypte

Fifty Shades of Grey gaat in première in Egypte. Dat is daarmee één van de weinige landen in het Midden-Oosten waar de film getoond wordt. In onder meer Indonesië en Maleisië is de verfilming van de erotische bestseller van E.L. James verboden.

Zie ook: Filmrecensie: 'SM-sprookje Fifty Shades of Grey is een goudmijn'

4. Uitspraak Hoger Beroep in zaak tussen Van der Garde en F1-team Sauber

Giedo van der Garde kreeg woensdag in het Australische Melbourne gelijk in zijn rechtszaak tegen het Formule 1-team van Sauber. De Zwitserse renstal moet de Nederlander komend weekeinde laten rijden tijdens de Australische Grand Prix. Sauber ging echter in beroep, waarvan de uitspraak woensdagavond om 23.30 uur begint (Nederlandse tijd).

Zie ook: Onduidelijk of Van der Garde mag rijden voor Formule 1-team Sauber

4. Weer en verkeer

Gezien het weer verwacht de ANWB een rustige spits. Wel kan het verkeer in westelijke richting last krijgen van de laagstaande zon. Die schijnt in een groot deel van het land volop, alleen het oosten heeft te maken met bewolking. Bij een zwakke tot matige oostelijke wind is het vanmiddag 8 tot 11 graden.

Komende nacht gaat het weer licht vriezen en kan vooral in het noordoosten is er kans op mist.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

5. TV-tips

Verkiezingsdebat bij Pauw - 23.00 uur, NPO 1

In de talkshow van Jeroen Pauw gaan de partijleiders van VVD, PvdA, SP, PVV, CDA en D66 met elkaar in debat in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Geert Wilders (PVV) ontbrak vorige week bij het RTL Verkiezingsdebat wegens ziekte, maar is er vanavond dus wel bij.

Bekijk de volledige TV-gids