Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 5 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Finale Wie is de Mol?

Donderdagavond is de finale van Wie is de Mol? Na weken van twijfelen komen de gemiddeld 2,5 miljoen kijkers van het avonturenprogramma er eindelijk achter wie de saboteur is. Finalisten Rik van de Westelaken, Margriet van der Linde en Marlijn Weerdenburg zijn, samen met de andere deelnemers, aanwezig in Vondel CS in Amsterdam voor de bekendmaking van de Mol. Dit jaar wordt de bekendmaking voor het eerst live uitgezonden.

Zie ook: Theorieën wijzen uit dat Rik van de Westelaken de Mol is

En: Margriet van der Linden heeft veel geleerd door Wie is de Mol?

2. RTL-debat in aanloop verkiezingen

Donderdagavond vindt in Amsterdam het eerste debat tussen de partijleiders plaats in aanloop naar de verkiezingen op 18 maart. Het debat wordt georganiseerd door RTL. Premier Rutte (VVD), Samsom (PvdA), Roemer (SP), Buma (CDA) en Pechtold (D66) zijn aanwezig. Geert Wilders heeft zich ziek gemeld. De uitzending begin om 20.39 uur.

Zie ook: Wilders zegt verkiezingsdebat af wegens griep

3. Weer en verkeer

Af en toe schijnt de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over. Het blijft droog en het wordt 8 of 9 graden. De wind is westelijk en zwak tot matig, kracht 2 tot 4. Vanavond en vannacht zien we vaker wolkenvelden. De minima liggen tussen 0 en 4 graden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een reguliere avondspits, met het drukste moment rond 17.40 uur.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

4. TV-tips

21.35 uur: Katja's bodyscan. Katja Schuurman stelt haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap. In het programma ondergaat Schuurman psychologische testen en experimenten en vertellen wetenschappers hoe haar lichaam hierop reageert.

Bekijk de volledige TV-gids