Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 4 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Rechtszaak Boston marathon begint in VS

In de Verenigde Staten (VS) is woensdagmiddag de rechtszaak tegen Dzjochar Tsarnajev begonnen, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslag op de marathon van Boston op 15 april 2013. Drie mensen kwamen om en zeker 260 mensen raakten gewond. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) plaatste Dzjochar samen met zijn (overleden) oudere broer Tamerlan twee zelfgemaakte bommen bij de aankomst van de marathon. Hij riskeert de doodstraf.

Zie ook: Dit moet u weten over de zaak rond de aanslag in Boston

2. Robben en Dost in actie in Duitse beker

Arjen Robben komt vanaf 20.30 uur met Bayern München in actie in de achtste finales van de Duitse beker. De formatie van trainer Josep Guardiola speelt in eigen huis tegen Eintracht Braunschweig, dat uitkomt op het tweede niveau. Bas Dost gaat met VfL Wolfsburg op bezoek bij Red Bull Leipzig, een andere tweedeklasser. De aftrap van dit duel is om 19.00 uur. Dost maakte in 2015 al dertien goals in acht wedstrijden.

Zie ook: Dortmund en Leverkusen verder in DFB Pokal 

3. Zeven wedstrijden in Engelse Premier League

In de Premier League worden woensdagavond liefst zeven wedstrijden gespeeld. Louis van Gaal speelt met Manchester United vanaf 20.45 uur tegen Newcastle United, waar Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat mogen hopen op speeltijd. Siem de Jong is nog geblesseerd. Koploper Chelsea gaat op bezoek bij West Ham United.

Zie ook: programma en stand Premier League

En: Koeman wint eindelijk weer eens met Southampton

4. Weer en verkeer

Er trekken wolkenvelden over het land, af en toe schijnt de zon en verspreidt over het land vallen enkele buien. Bij de buien is ook kans op onweer en hagel. Het wordt maximaal 7 of 8 graden, maar tijdens een stevige bui is het kouder. Er waait een matige, aan zee vaak krachtige westenwind, windkracht 3 tot 6. In de avond draait de wind naar het noordwesten en neemt de kracht af.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een normale avondspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

5. TV-tips

Michael van Praag wil voorzitter worden van wereldvoetbalbond FIFA, maar zittend aanvoerder Sepp Blatter lijkt genoeg stemmen te krijgen om te blijven zitten. Kan hij de bond tegen corruptieaantijgingen beschermen? Nieuwsuur besteedt woensdagavond uitgebreid aandacht aan een FBI-onderzoek naar corruptie binnen de FIFA. De uitzending begint om 22.00 uur op NPO2.

Bekijk de volledige TV-gids