Wat gaat er dinsdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Kamerdebat over kritisch rapport gaswinning

Vanaf 16.45 uur debatteert de Tweede Kamer over het kritische rapport van de OVV over de gaswinning in Groningen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei eerder nog niet op het rapport te kunnen reageren, maar maandagavond stelde hij toch dat het kabinet erkent dat er decennialang bij de gaswinning in Groningen te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van de Groningers.

Zie ook: Kabinet erkent negeren veiligheid Groningers bij gaswinning

En: Belangrijkste punten uit kritisch rapport over gaswinning Groningen 

2. Afperser van Linda en John de Mol voor de rechter

In een pro-formazitting bij de rechtbank in Utrecht staat de 70-jarige man uit Zeist terecht die 5 miljoen euro eiste van John de Mol, anders zou hij diens zus Linda en haar kinderen iets aandoen. De zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het persoonlijkheidsonderzoek naar de verdachte nog niet helemaal klaar is. 

Zie ook: Afperser familie De Mol eiste 5 miljoen euro

3. Nabestaanden MH17 bekijken wrakstukken

Deze week kunnen ruim vijfhonderd nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 kijken bij wrakstukken van het toestel die sinds december voor onderzoek liggen opgeslagen op de vliegbasis Gilze-Rijen. Dinsdag om 13.30 uur krijgt de eerste van vier groepen een rondleiding. De andere volgen donderdag, vrijdag en zaterdag.

Zie ook: Ruim vijfhonderd nabestaanden willen wrakstukken MH17 zien

4. Rechtszaak tegen hockeytrainer Luigi C.

De rechtbank in Alkmaar begint met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen voormalig hockeytrainer Luigi C., die verdacht wordt van heimelijk filmen van hockeymeisjes in kleedkamers, onder meer bij hockeyclub HGC in Wassenaar. Ook staat hij terecht voor bezit van een gigantische verzameling kinder- en dierenporno.

Zie ook: Hockeytrainer HGC biedt excuses aan voor gluren in kleedkamer

5. Hoger beroep tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers 

Het gerechtshof in Amsterdam buigt zich in hoger beroep opnieuw over de strafzaken tegen oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, zijn echtgenote en makelaar Arnold K. uit Vinkeveen. De rechtbank veroordeelde Hooijmaijers tot drie jaar gevangenisstraf wegens onder meer omkoping en witwassen en sprak zijn vrouw vrij. K. kreeg drie maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur.

Zie ook: OM in beroep in zaak-Hooijmaijers

En: Kabinet erkent negeren veiligheid

6. Weer en verkeer

De dag begint dinsdag met regen, en dat zorgt voor een drukke ochtendspits, zo verwacht de VID. Volgens het KNMI kan tijdens de buien onweer, hagel of natte sneeuw voorkomen. Dinsdagmiddag klaart het vanuit het westen op en het wordt ongeveer 6 graden. Er waait een vrij stevige westenwind.

En: Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht