Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 2 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Van Praag licht campagne toe

Michael van Praag licht maandag zijn campagne en de financiering voor het FIFA-voorzitterschap toe aan de vertegenwoordigers van het amateur- en betaald voetbal. De leden van de KNVB moeten de financiering goedkeuren. Maandagavond vertrekt Van Praag naar Paraguay waar hij een congres van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond bijwoont.

Zie ook: Vijf vragen en antwoorden over de kandidatuur van Van Praag

En: FIFA keurt kandidatuur Van Praag en concurrenten goed

2. Edison Popprijs wordt uitgereikt

Tijdens een besloten evenement worden maandagavond de winnaars van Edison Pop 2015 bekendgemaakt in The Harbour Club Amsterdam.

Zie ook: The Common Linnets en Dotan onder genomineerden Edison Pop 2015 

3. NOS-debat provinciale lijsttrekkers 

In Rijtuigenloods in Amersfoort debatteren maandagavond twaalf provinciale lijsttrekkers. Dit gebeurt in aanloop naar de Statenverkiezingen op 18 maart. Tijdens het debat komen onder meer de onderwerpen economie, veiligheid, energie en de rol van de provincies aan bod. 

Zie ook: Provinciale Statenverkiezing leeft vooral buiten de Randstad 

4. Weer en verkeer

Vanmiddag gaan geregeld buien overtrekken, mogelijk met hagel. Van tijd tot tijd is er ook nog zon. Het is 6 tot 8 graden. De westelijke wind waait matig of vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, aan zee krachtig en later soms hard, kracht 6 of 7. In de loop van de avond nemen de buien weer af en vannacht is het meestal droog. Alleen in de kustprovincies valt soms een bui. Er zijn ook opklaringen. Het koelt af tot net iets boven nul. 

De buien en harde wind kan leiden tot extra verkeersdrukte tijdens de avondspits, vooral in het westen van het land. 

5. TV-tips

Nieuwsuur gaat langs de deuren van zes schrijvers om hen te vertellen dat ze op de shortlist staan voor de Libris Literatuurprijs 2015. De jury ontving ruim tweehonderd inzendingen. Ilja Leonard Pfeijffer won de prijs in 2014   Nieuwsuur, 22.00 uur NPO 2

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor