Wat gaat er zondag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Voetbal: Topper tussen PSV en Ajax

PSV neemt het zondag in het Philips Station om 16.45 uur op tegen Ajax. De Eindhovenaren voeren de ranglijst aan met een voorsprong van liefst veertien punten op Ajax. Nummer drie Feyenoord treedt vanaf 14.30 uur aan tegen FC Utrecht. Dit duel wordt gespeeld in De Galgenwaard. Verder speelt Excelsior tegen SC Heerenveen en FC Groningen tegen ADO Den Haag. 

Zie ook: De Boer neemt Klaassen op in selectie voor topper tegen PSV 

En: Scorebord

2. Presentatie smartphones Samsung en HTC

Samsung en HTC presenteren nieuwe smartphones en mogelijk andere gadgets op de persconferentiedag van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Van Samsung wordt de Galaxy S6 verwacht; het nieuwe vlaggenschip moet het tij bij Samsung keren na de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S5. HTC presenteert naar verwachting de nieuwe HTC One, het belangrijkste toestel van het jaar voor de fabrikant.

Zie ook: Dit kunnen we verwachten van de Galaxy S6

3. Schaatsen: WK sprint in Kazachstan

In Astana, de hoofdstad van Kazachstan, rijden de mannen en de vrouwen opnieuw een 500 en 1000 meter op de laatste dag van de WK sprint. Het programma begint om 13.30 uur. De Nederlandse mannen die deelnemen aan de WK sprint zijn Hein Otterspeer, Michel Mulder en Pim Schipper. Bij de vrouwen starten Thijsje Oenema, Laurine van Riessen en Margot Boer. 

Zie ook: Schema WK sprint

En: Otterspeer wint 1000 meter en klimt naar tweede plek bij WK

4. Prins William is op staatsbezoek in China

De Britse prins William bezoekt Peking, Shanghai en de provincie Yunnan op uitnodiging van de Chinese regering. Het laatste officiële Britse staatsbezoek aan China was in 1986. Kate Middleton, de vrouw van prins William, reist niet mee: ze is zwanger van haar tweede kind. 

5. Weer en verkeer

Zondag trekt de regen naar Duitsland en klaart het vanuit het westen op. Later in de avond neemt in het westen de kans op buien weer toe, meldt het KNMI. Er zou dan ook onweer kunnen ontstaan. In het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 10 graden. 

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht