Wat gaat er vrijdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Cijfers over bijstandsgerechtigden 

Om 09.30 uur publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers over de ontwikkeling van het aantal bijstandsgerechtigden in het vierde kwartaal van 2014. In het derde kwartaal van het afgelopen jaar bleef het aantal bijstandsgerechtigden nog vrijwel gelijk. Onder jongeren was er zelfs sprake van een afname, met uitzondering van de groep 27-plussers. De algehele daling was volgens het CBS waarschijnlijk seizoensgebonden. 

Zie ook: Minder jongeren in de bijstand in derde kwartaal

En: Aantal mensen in de bijstand blijft stijgen

2. Loting Europa League

Vanaf 13.00 uur wordt er in Nyon (Zwitserland) geloot voor de achtste finales van de Europa League. Ajax plaatste zich door eenvoudig te winnen bij Legia Warschau. PSV werd donderdag uitgeschakeld door Zenit St. Petersburg. Voor Feyenoord was AS Roma in een rumoerig duel in De Kuip te sterk. 

Zie ook: Ajax bereikt achtste finales Europa League na simpele zege

En: Feyenoord uitgeschakeld na rumoerig thuisduel met AS Roma 

En: PSV uitgeschakeld in Europa League na ruime nederlaag bij Zenit

3. Nieuw seizoen hitserie House of Cards

Vrijdagavond gaat het derde seizoen van House of Cards in premiére op Netflix, met in de hoofdrol Kevin Spacey als de meedogenloze Amerikaanse politicus Frank Underwood. Ook Franks vrouw, de al even meedogenloze Claire, is in seizoen 3 weer van de partij. 

Zie ook: Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf eert House of Cards 

4. Max Verstappen in actie tijdens laatste F1-tests in Barcelona

Max Verstappen komt vrijdag in actie tijdens de laatste testsessie voor aanvang van zijn debuutseizoen in de Formule 1. De Nederlander stapt in de Toro Rosso, die volgens het team ‘totaal vernieuwd’ is. Ook zondag rijdt Verstappen nog in Barcelona. De eerste Grand Prix is op 15 maart in het Australische Melbourne.

Zie ook: Toro Rosso met 'compleet nieuwe auto' bij laatste testsessie

Weer en verkeer

In de nacht van donderdag op vrijdag regent het overal enige tijd. Vrijdag overdag schijnt de zon geregeld en blijft het droog. Het wordt 7 of 8 graden. De wind is matig en komt uit het noordwesten.

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht