Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 26 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Belangrijke duels Europa League

Ajax, Feyenoord en PSV proberen zich donderdagavond te kwalificeren voor de achtste finales in de Europa League.

PSV staat om 18.00 uur voor de lastigste taak. De eredivisie-koploper moet het 1-0 verlies uit de thuiswedstrijd tegen Zenith Sint Petersburg zien weg te werken. Ajax verdedigt om 19.00 uur in een leeg stadion in Warschau een 1-0 voorsprong. De Rotterdammers moeten in de eigen Kuip (21.05 uur) een 1-1 uit het heenduel over de streep trekken om de achtste finale van de Europa League te bereiken. De laatste twee wedstrijden worden uitgezonden op RTL 7.

Zie ook: Ajax, Feyenoord en PSV jagen op plek in achtste finales

En: Bekijk het volledige programma in de Europa League

2. Supporters AS Roma naar Rotterdam

Rotterdam is voorbereid op de komst van 2.400 supporters van AS Roma. Italiaanse agenten staan de politie en mobiele eenheid bij met kennis en advies. De Italiaanse fans hebben aangekondigd 'wraak' te willen nemen voor vernielingen die vorige week door Feyenoord-hooligans zijn aangericht in het centrum van Rome.

De fans worden opgevangen en doorverwezen naar het horecagebied De Oude Haven. Daar vertrekken vanaf 18.00 uur pendelbussen naar De Kuip waar om exact 21.05 uur de aftrap is.

Zie ook: Rome en Rotterdam wisselen gegevens uit over rellen

En: Fans AS Roma onder begeleiding met trein naar Rotterdam

3. Weer en verkeer

Een gebied met regen en motregen trekt van west naar oost over het land. De ANWB verwacht ondanks de regen een normale avondspits, omdat het noorden en midden vakantie heeft. Wel zal er op de A16 vanavond extra drukte zijn door de wedstrijd van Feyenoord in de Europa League.

De regen trekt pas in de loop van de nacht weg en de temperatuur daalt naar ongeveer 2 of 3 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor

4. TV-tips

Halve finale Wie is de Mol – 20.30 uur NPO1