Wat gaat er donderdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Feyenoord ontvangt AS Roma

Na het bezoek van duizenden Feyenoord-supporters aan Rome een week geleden en de rellen die daar plaatsvonden, is donderdag in Rotterdam de return tussen Feyenoord en AS Roma. De Italiaanse fans hebben aangekondigd 'wraak' te willen nemen voor vernielingen die zijn aangericht in het centrum van Rome. Naar schatting komen er 2.400 Italianen naar Nederland.

Zie ook: Groot spandoek roept fans AS Roma op om Rotterdam heel te laten 

En: Fans AS Roma onder begeleiding met trein naar Rotterdam

2. Frans Timmermans bezoekt Tweede Kamer

Donderdag bezoekt eurocommissaris Frans Timmermans de Tweede Kamer. Hij zal dan met de vaste Kamercommissie van Europese Zaken in debat gaan over het werkprogramma voor 2015 dat de Europese Commissie in december vorig jaar publiceerde. Het wordt de eerste keer dat de voormalig minister van Buitenlandse Zaken sinds zijn vertrek weer plaatsneemt in de bankjes van de Tweede Kamer.

3. Belangrijke duels Europa League

Los van alle ophef over supportersperikelen rond Feyenoord en AS Roma is het een belangrijke avond voor het Nederlandse voetbal.

De Rotterdammers moeten in de eigen Kuip (21.00 uur) een 1-1 uit het heenduel over de streep trekken om de achtste finale van de Europa League te bereiken. Ajax verdedigt in een leeg stadion in Warschau een 1-0 voorsprong (19.00 uur). PSV staat om 18.00 uur voor de lastigste taak. De eredivisie-koploper moet het 1-0 verlies uit de thuiswedstrijd tegen Zenith Sint Petersburg zien weg te werken.

Zie ook: Feyenoord met fitte Van Beek in return tegen Roma

En: Veltman met Ajax naar Polen voor return in Europa League

4. Deadline gas Oekraïne

Donderdag verloopt de deadline waarvoor Oekraïne openstaande schulden moet betalen aan het Russische gasbedrijf Gazprom. Wordt er niet betaald, dan schroeft Gazprom de levering terug.

Zie ook: Gazprom dreigt gasleveranties via Oekraïne stop te zetten

En: Oekraïne klaagt over gaslevering Rusland

Weer en verkeer

De nacht van woensdag op donderdag verloopt op de meeste plaatsen droog met in een groot deel van het land opklaringen, zo voorspelt het KNMI. Plaatselijk is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Donderdag is het in eerste instantie zonnig, met in de loop van de ochtend vanuit het westen meer bewolking. In de middag gaat het vanuit het westen regenen, wat een groot deel van de dag zal duren. De verwachtte middagtemperatuur is 8 graden met een matige zuidelijke wind die in aan de kust krachtig kan zijn. 

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht