Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 25 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Debat over verlenging steun aan Griekenland

Vanavond debatteert de Tweede Kamer met premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) over het akkoord voor de verlenging van de miljardensteun aan de Grieken. Ondanks zware onderhandelingen en dreigementen van de Grieken om uit de eurogroep te stappen als de voorwaarden niet versoepeld zouden worden, stemde de Griekse minister van Financiën Varoufakis alsnog in.

Formeel gaat de verlenging van het hervormings- en bezuinigingsprogramma in als ook de parlementen van landen die akkoord moeten gaan ermee instemmen. Het Nederlands parlement is daar één van.

Zie ook: Akkoord bereikt over verlenging steunprogramma Griekenland

2. Poging verbreken werelduurrecord Thomas Dekker 

Wielrenner Thomas Dekker gaat in het Mexicaanse Aguascalientes een poging doen het werelduurrecord aan te vallen. Sinds 8 februari van dit jaar is het record in handen van de Australiër Rohan Dennis: Hij kwam in het Zwitserse Aigle tot een afstand van 51,852 kilometer.

Zie ook: Thomas Dekker valt 25 februari werelduurrecord aan

En: Vijf vragen en antwoorden over Dekkers uurrecordpoging

3. Heenwedstrijden achtste finales Champions League

In de Champions League staan woensdagavond de laatste heenduels in de achtste finales op het programma. Atletico Madrid, de verliezend finalist van 2014, gaat op bezoek bij Bayer Leverkusen. Arsenal neemt het in Londen op tegen AS Monaco. Deze laatste wedstrijd wordt om 20.45 uur live uitgezonden op NPO 3.

Zie ook: AS Monaco mist mogelijk zeven spelers tegen Arsenal

En: Standen en programma Champions League

4. Weer en verkeer

Voor woensdagavond voorspelt de ANWB een lichte spits, met alleen in het zuiden de dagelijkse files. Het noorden en midden heeft vakantie.

Vanavond en komende nacht is het overwegend droog en zal het steeds meer opklaren. Wel kan lokaal gladheid ontstaan. De temperatuur daalt naar -1 landinwaarts tot 3 graden onder de bewolking.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor