Wat gaat er vanmiddag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagmiddag 25 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Protestmars in Amsterdam tegen beleid UvA

Om 17.00 uur vertrekt vanaf het Bungehuis in Amsterdam een protestmars, die georganiseerd is door vijf studentenorganisaties om te demonstreren tegen het beleid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het pand werd dinsdag na een lange bezetting van studenten ontruimd door de politie. Daarbij werden 46 mensen aangehouden, van wie er 43 een nacht vastzaten en vandaag 'druppelsgewijs' worden vrijgelaten.

Zie ook: UvA-bestuur wil nieuwe gesprekken met studenten na ontruiming Bungehuis

En: Studenten UvA worden vanaf woensdag 'druppelsgewijs' in vrijheid gesteld

2. VN-Veiligheidsraad bespreekt rapport Syrië

Het rapport van de gezant van de Verenigde Naties (VN) voor Syrië, Staffan de Mistura, wordt in de VN-Veiligheidsraad besproken tijdens een overleg over het Midden-Oosten. De Mistura sprak onlangs met het Syrische regime, dat bereid is zes weken lang geen luchtaanvallen of andere beschietingen uit te voeren op Aleppo. De tijdelijke gevechtsstop in de noordelijke stad is bedoeld om een vredesplan kans van slagen te geven.

Zie ook: VN-gezant onderhandelt over staakt-het-vuren Aleppo