Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdagavond 24 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Heenwedstrijden achtste finales Champions League

Dinsdagavond worden twee heenduels gespeeld in de achtste finales van de Champions League. Premier League-grootmacht Manchester City treedt in eigen huis aan tegen FC Barcelona van Lionel Messi. De Italiaanse koploper Juventus ontmoet het dit seizoen geplaagde Borussia Dortmund in Turijn. Beide duels beginnen om 20.45 uur; Manchester City - FC Barcelona wordt live uitgezonden op NPO 3.

Zie ook: Messi jaagt op prestigieus record in Champions League-duel met City

En: Standen Champions League

2. Protest bij Nederlandse ambassade Rome

Bij de Nederlandse ambassade in de Italiaanse hoofdstad Rome wordt dinsdag vanaf ongeveer 18.00 uur gedemonstreerd naar aanleiding van de rellen tijdens het bezoek van Feyenoord-hooligans aan de stad. De demonstratie wordt georganiseerd door de organisatie 'Roma Pulita' (Rome Schoon), die wil dat Feyenoorders voor alle kosten opdraaien.

Zie ook: Italianen roepen op tot protest bij Nederlandse ambassade

En: Kamer wil dat burgemeesters hooligans altijd thuis kunnen houden

3. Weer en verkeer

De ANWB verwacht een normale avondspits (125 kilometer). In het midden en noorden zal het vanwege de voorjaarsvakantie erg rustig zijn. Verkeer richting Rotterdam moet komende nacht rekening houden met de afsluiting van de A29 tussen Numansdorp en knooppunt Vaanplein, wegens werkzaamheden.

Vanmiddag trekken de buien boven het oosten weg naar Duitsland en klaart het vanuit het westen op. Later krijgt vooral het zuiden volgens het KNMI echter te maken met nieuwe buien, waarbij ook kans is op korrelhagel en onweer. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind. Het is vanmiddag ongeveer 7 graden en vannacht loopt de temperatuur uiteen van 0 tot 4 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor