Wat gaat er vanmiddag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdagmiddag 24 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Situatie Oekraïne opnieuw besproken

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en Rusland komen bijeen om de situatie in Oekraïne te bespreken. Zij willen dat het in Minsk gesloten akkoord wordt nageleefd. De Britse premier David Cameron staat vanmiddag bovendien voor een parlementair comité om te spreken over onder meer Oekraïne. Hij zal ook ondervraagd worden over extremistische moslims.

Zie ook: Rebellen Oekraïne claimen terughalen wapens

2. Uitspraak Utrechtse serie-aanrander 

De 41-jarige Eduard M. uit Nieuwegein, die ervan wordt verdacht de Utrechtse serie-aanrander te zijn, hoort dinsdag rond 13.15 uur welke straf hij krijgt. Het Openbaar Ministerie (OM) eist acht jaar cel tegen hem. De aanrandingen zorden voor veel onrust onder Utrechtse studentes. M. werd afgelopen oktober aangehouden.

Zie ook: OM wil acht jaar voor vermeende serie-aanrander Eduard M. uit Nieuwegein

3. Debat over Europese Top

In de Tweede Kamer start om 16.15 uur een plenair debat over de informele Europese top van 12 februari. Daar bespraken staatshoofden en regeringsleiders, waaronder Mark Rutte, onder meer de aanslagen in Parijs en de financiële situatie in Griekenland. Er werd bijvoorbeeld besloten om Europese grenzen strenger te controleren om terroristen beter te kunnen onderscheppen.

Zie ook: EU gaat strijd tegen terrorisme opvoeren

4. Europees politiecongres in Berlijn

In Berlijn wordt vanmiddag en morgen het jaarlijkse Europese politiecongres georganiseerd. Doel van het congres is om verschillende autoriteiten zoals politie, geheime diensten en overheden met elkaar in contact te brengen en de dialoog over veiligheidsonderwerpen aan te wakkeren. Jaarlijks komen zo'n 1.600 experts uit vijftig landen op het evenement af.