Wat gaat er dinsdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Protest bij Nederlandse ambassade Rome

Bij de Nederlandse ambassade in de Italiaanse hoofdstad Rome wordt dinsdag gedemonstreerd naar aanleiding van de rellen tijdens het bezoek van Feyenoord-hooligans aan de stad. De demonstratie wordt georganiseerd door de organisatie 'Roma Pulita' (Rome Schoon), die wil dat Feyenoorders voor alle kosten opdraaien. 

Zie ook: Italianen roepen op tot protest bij Nederlandse ambassade

En: Kamer wil dat burgemeesters hooligans altijd thuis kunnen houden

2. Uitspraak Utrechtse serie-aanrander 

De 41-jarige Eduard M. uit Nieuwegein, die ervan wordt verdacht de Utrechtse serie-aanrander te zijn, hoort dinsdag welke straf hij krijgt. Eduard M. moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft worden veroordeeld tot acht jaar cel. De aanrandingen zorgden voor veel onrust onder Utrechtse studentes. M. werd afgelopen oktober aangehouden.

Zie ook: OM wil acht jaar voor vermeende serie-aanrander Eduard M. uit Nieuwegein

3. Heenwedstrijden achtste finales Champions League

Dinsdagavond worden twee heenduels gespeeld in de achtste finales van de Champions League. Premier League-grootmacht Manchester City treedt in eigen huis aan tegen FC Barcelona van Lionel Messi. De Italiaanse koploper Juventus ontmoet het dit seizoen geplaagde Borussia Dortmund in Turijn. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Zie ook: Standen Champions League

En: Kehl en Bender keren terug in selectie Borussia Dortmund 

4. Debat in Tweede Kamer over Europese Top

In de Tweede Kamer wordt dinsdag debatteerd over de bijeenkomst van de Informele Europese Raad twee weken geleden. Daar werd gesproken over de situatie rond Griekenland, de oorlog in Oekraïne, de band tussen de Europese Unie en Rusland en de internationale strijd tegen terrorisme. 

Zie ook: Koenders snapt angst Europa voor opmars IS 

5. Pebble presenteert nieuwe smartwatch

Pebble presenteert om 16.00 uur een nieuwe smartwatch. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een model met een kleurenscherm, waar eerdere modellen een e-ink scherm hebben. Het horloge heeft daardoor een relatief lange accuduur. Het is nog onduidelijk wat voor effect het kleurenscherm voor effect zal hebben op de batterijduur. Pebble heeft zelf al gezegd dat het besturingssysteem van het horloge helemaal op de schop gaat.

Zie ook: 'Nieuw Pebble-model krijgt kleurenscherm'

Weer en verkeer

In de nacht van maandag op dinsdag is er mogelijk sprake van nog wat winterse buien. Het KNMI voorspelt een temperatuur van rond een graad of 3, met een matige tot krachtige zuidwestenwind. Dinsdagochtend meer bewolking vanuit het westen en buiige regen.

De zon krijgt in de middag weer de ruimte, maar de kans op buien houdt aan. Daarbij kan sprake zijn van hagel en onweer. De wind neemt in de loop van de dag af. De middagtemperatuur ligt naar verwachting rond 8 graden. 

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht