Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 23 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Grote delen van de VS kampen met extreme, winterse omstandigheden

Het midden van de Verenigde Staten en het zuiden van het land krijgen te maken met zware sneeuwval. Het Amerikaanse weerinstituut spreekt van een "gevaarlijke mix van hagel en ijzel" in de zuidelijke staten Texas en Georgia. In de Rocky Mountains valt buitengewoon veel sneeuw. 

2. Oekraïense minister praat met VN-chef over vredesmissie

De Oekraïense minister Pavel Klimkin van Buitenlandse Zaken spreekt maandagavond om 22.50 uur (Nederlandse tijd) in New York met VN-chef Ban Ki-moon over de mogelijkheden om een vredesmissie van de Verenigde Naties op te zetten in het oosten van Oekraïne. Die VN-missie zou dan in een later stadium mogelijk kunnen worden opgevolgd door een politiemissie van de Europese Unie.

Zie ook: 'Rebellen bereid tot terugtrekken zware wapens uit Oost-Oekraïne'

En: Heeft het Oekraïne-akkoord kans van slagen?

3. Weer en verkeer

Voor maandagavond verwacht de ANWB een lichte avondspits met slechts 50 kilometer file. Vanwege de voorjaarsvakantie in Noord- en Midden-Nederland is het in die delen van het land waarschijnlijk veel minder druk dan anders. Wel waarschuwt de ANWB voor winterse buien. 

Maandagmiddag breekt de zon geregeld door, maar 's avonds is er kans op neerslag. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 2 graden. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en op het spoor