Wat gaat er zondag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitreiking Acadamy Awards

Zondagnacht (Nederlandse tijd) worden in Hollywood de Oscars uitgereikt. De grote kanshebbers zijn Boyhood, American Sniper en Birdman (Beste film), Eddie Redmayne en Michael Keaton (Beste acteur), Marion Cotillard en Julianne Moore (Beste actrice). 

Zie ook: De kenners: Boyhood of Birdman krijgt Oscar voor beste film 

En: De statistieken: Drama-thriller van ruim 2 uur uit december wint Oscar

2. Top drie eredivisie in actie

Drie dagen na de Europa League-duels komen Ajax, Feyenoord en PSV weer in actie in de eredivisie. Om 14.30 uur is de aftrap bij Willem II-Ajax en PSV-FC Dordrecht en om 16.45 uur begint de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior. De andere duels die zondag worden gespeeld zijn sc Heerenveen - FC Groningen (12.30 uur) en FC Twente-Vitesse (14.30 uur).

Zie ook: Volledig programma en stand

En: Ajax met Serero en Klaassen tegen Willem II 

En: PSV kan tegen FC Dordrecht niet beschikken over Arias

3. Slotdagen wielerkoersen, duel tussen Froome en Contador

Zondag zijn de slotetappes van drie meerdaagse wielerwedstrijden. In de Ruta del Sol (Ronde van Andalusië) zit er slechts 1 seconden tussen Chris Froome en Alberto Contador, wat een garantie lijkt voor spektakel. Ook de Ronde van Algarve en de Ronde van Oman eindigen zondag. In de Ruta del Sol staat Wilco Kelderman zesde. 

Zie ook: Froome slaat dubbelslag in Ruta del Sol, Kelderman zesde 

En: Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?

4. Herdenking bombardement op Nijmegen in 1944

Zondag wordt herdacht dat Nijmegen 71 jaar geleden door een vergissing werd gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers. Daarbij kwamen 800 mensen om het leven. Ook Arnhem, Deventer en Enschede werden gebombardeerd. De daadwerkelijke oorzaak van de Amerikaanse vergissing is nooit opgehelderd. Aangenomen wordt dat de vliegers dachten met een Duitse stad van doen te hebben. 

Weer en verkeer

In de nacht van zaterdag op zondag is er in het noorden nog kans op een bui en in grote delen van het land kan mist voorkomen. De temperatuur ligt rond het vriespunt. Zondag overdag is het grotendeels droog met temperaturen tegen de 6 graden. In de avond meer kans op buien. 

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht