Wat gaat er zaterdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Files op weg naar wintersport

Wintersporters kunnen zaterdag op weg naar de Franse en Zwitserse Alpen last krijgen van files die ontstaan door sneeuwval. Zaterdagochtend valt er vooral sneeuw in Zuid-Duitsland en Frankrijk op plaatsen boven 1.000 meter en in de loop van de dag en avond bereikt de sneeuw ook de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen.

Zie ook: Sneeuwval hindert verkeer op weg naar Franse Alpen

En: Actuele verkeersinformatie

2. Merkel op bezoek bij paus Franciscus

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat op audiëntie bij paus Franciscus. Het is de tweede keer dat zij elkaar ontmoeten. In het Vaticaan zullen Merkel en Franciscus spreken over de kansen voor een interreligieuze dialoog, internationale crises en de rol van Europa in de wereld.

3. Drie wedstrijden in eredivisie

In de eredivisie staan vanavond drie wedstrijden op het programma. Subtopper AZ treedt om 19.45 uur in Deventer aan tegen Go Ahead Eagles. Degradatiekandidaten ADO Den Haag en Heracles Almelo proberen in eigen huis een cruciale zege te boeken op respectievelijk PEC Zwolle en FC Utrecht. ADO Den Haag-PEC begint om 18.30 uur, de aftrap van Heracles Almelo-FC Utrecht is om 20.45 uur.

Zie ook: Programma en feiten van de komende eredivisieronde

4. Viering Chinees nieuwjaar in Nederland

Afgelopen donderdag al begon het Chinese jaar van de geit, maar in Nederland wordt dit vooral zaterdag gevierd. Dan is ook de landelijke viering in Chinatown in Den Haag. Het feest in de Haagse binnenstad trekt jaarlijks ongeveer 20.000 bezoekers.

Zie ook: Chinezen vieren het jaar van de geit

Weer en verkeer

Ook in Nederland kunnen winterse buien het verkeer zaterdag hinderen, verwacht de ANWB. Na een regenachtige nacht trekt het regengebied naar Duitsland weg, maar overdag vallen enkele buien en is er kans op hagel, natte sneeuw en onweer. Tussendoor zijn er van het westen uit nog wel enkele opklaringen. Het wordt ongeveer 6 graden, maar tijdens de buien is het wat koeler.

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht