Wat gaat er vanmiddag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagmiddag 20 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Vroege spits door vakantie

Het begin van de voorjaarsvakantie in het noorden en midden van het land zorgt vrijdagmiddag voor een zeer vroege spits. ANWB en VID verwachten veel files al rond 14.00 uur. Vooral op de A1 en A12 richting de Duitse grens en op de A2 richting het zuiden van het land zal om die tijd drukker zijn dan normaal. Zo staat op de A12 al de hele ochtend een flinke file. De avondspits zal naar verwachting niet drukker dan gebruikelijk verlopen.

Wintersporters die op weg naar de Franse Alpen doen er bovendien goed aan sneeuwkettingen mee te nemen. Het gaat daar flink sneeuwen, plaatselijk akn er meer dan 20 centimeter vallen.

Bekijk de actuele situatie op de weg

Zie ook: Sneeuwval hindert verkeer op weg naar Franse Alpen

2. Merkel op bezoek bij Hollande

Bondskanselier Angela Merkel gaat vrijdagmiddag op bezoek bij de Franse president François Hollande. In Parijs zullen onder meer de voorbereidingen voor de aankomende G7-top worden besproken, maar hebben de twee Europese leiders het ook over de situatie in Oekraïne, Syrië en Irak. Na afloop van de gesprekken zal er hoogstwaarschijnlijk een persconferentie worden gegeven.

4. WK Snertkoken en Stamppotkoken

In Groningen is vandaag het wereldkampioenschap voor het koken van snert en stamppot van start gegaan. Deelnemers komen in twee groepen in actie vanaf 09.00 uur en de uitslag is tussen 16.00 en 17.00 uur bekend. De twee evenementen werden vroeger los georganiseerd, maar zijn inmiddels samengevoegd. Het is de 21e editie van het WK Snertkoken en de 14e editie van het WK Stamppotkoken.