Wat gaat er vanmiddag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagmiddag 18 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Robert Gesink weer in actie

Wielrenner Robert Gesink komt voor het eerst dit jaar in actie in de Ronde van de Algarve. Het is de start van zijn seizoen na wat hij zelf als 'rotjaar' omschreef. Gesink moest een rustperiode inlassen vanwege hartritmestoornissen en verliet de Vuelta in een goede uitgangspositie om bij zijn zieke en destijds zwangere vrouw te zijn. De Ronde van de Algarve start om 12.00 uur en de eerste renners zullen rond 16.00 uur de finish bereiken.

Zie ook: Gesink overweegt na 'rotjaar' twee grote rondes te rijden

2. Protest taxichauffeurs tegen Uberpop op Malieveld

Woensdagmiddag protesteren honderden taxichauffeurs op het Malieveld in Den Haag tegen de illegale taxidienst Uberpop. Chauffeurs die voor Uberpop rijden, hebben geen vergunning en de chauffeurs vrezen voor hun inkomsten. De chauffeurs komen uit de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waarin Uberpop actief is. Er worden ongeveer driehonderd chauffeurs mét hun taxi verwacht.

Zie ook: Honderden taxichauffeurs protesteren woensdag tegen Uberpop

En: Uber: De opkomst van de populaire maar controversiele taxi-app

3. Jarige Yoko Ono brengt singles uit

Ter gelegenheid van haar 82e verjaardag zal Yoko Ono vandaag twee speciale singles uitbrengen. Het gaat om duetten met zanger Antony Hegarty en saxofonist John Zorn. Beide platen worden in een beperkte oplage van duizend exemplaren uitgebracht.

Zie ook: Twee verjaardagsplaten van Yoko Ono

4. Overleg bonden en Blokker hervat

De vakbonden zijn woensdagochtend weer in overleg gegaan met Blokker, dat vorige week bekendmaakte 440 van de ongeveer 7.200 banen te willen schrappen. Na het eerste overleg liet vakbond FNV weten nog niet overtuigd te zijn van de noodzaak van het aantal ontslagen bij de winkelketen in combinatie met de aankondigde investeringen. Later vanmiddag wordt bekendgemaakt wat er uit de gesprekken is gekomen.

Zie ook: 'Blokker voelt hete adem nieuwkomers in zijn nek'

En: Profiel Blokker

Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht