Vijf dingen die u moet weten op zaterdag 14 februari

Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdag 14 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Wapenstilstand Oekraïne gaat in

In Oekraïne gaat om 23.00 uur (Nederlandse tijd) het staakt-het-vuren in. Dit is onderdeel van het akkoord dat de presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland hebben bereikt in Minsk. 

Zie ook: Heeft het Oekraïne-akkoord kans van slagen?

En: 'Extreemrechtse partij Oekraïne verwerpt akkoord en stelt door te vechten' 

2. WK afstanden in Heerenveen

Sven Kramer en Jorrit Bergsma zijn de grootste favorieten op de 5000 meter op de WK afstanden in Heerenveen. Het eerste onderdeel van dag drie van het toernooi begint om 13.00 uur. Later op de dag is het woord aan de sprinters, met de 500 meter voor vrouwen en de 1000 meter voor mannen.

Zie ook: Sterke tijd Kooiman zette wereldkampioen Bergsma 'op scherp'

3. Vier duels in eredivisie

In de eredivisie zijn er vier wedstrijden. Om 18.30 uur is de aftrap bij Heracles Almelo-Feyenoord. Vitesse probeert de goede lijn vanaf 19.45 uur door te trekken tegen Willem II. De andere duels zijn Excelsior-FC Groningen (19.45 uur) en ADO Den Haag-NAC Breda (20.45 uur).

Zie ook: Feyenoord mogelijk zonder Boulahrouz en Wilkshire tegen Heracles

En: Uitslagen en stand eredivisie 

4. Uitreiking J.M.A. Biesheuvelprijs 

In het Manor Hotel te Amsterdam is zaterdag de uitreiking van de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs voor beste korteverhalenbundel, met de presentatie van het boek Brief aan Vader. Een keuze uit eigen werk van Maarten Biesheuvel. 

5. Finale Leids Cabaret Festival

In de de Leidse Schouwburg is de finale van VARA Leids Cabaret Festival 2015. Nabil, Tim Hartog en Thijs van de Meeberg strijden om de fel begeerde titel.

Actueel weerbericht
Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht

 

Tip de redactie