Middagupdate: WK schaatsen en Obama bespreekt cyberveiligheid

Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagavond 13 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Tweede dag WK afstanden

Om 18.00 uur gaat de tweede dag van de WK afstanden in Heerenveen van start. Er worden vrijdagavond vier onderdelen gereden: De 1000 en 5000 meter voor de vrouwen en de 1500 meter en ploegenachtervolging voor de mannen.

Lees ook: Bersgma prolongeert titel op 10 kilometer, zilver voor Kooiman

En: Wüst verliest wereldtitel op 3000 meter, brons voor Joling

2. Weer en verkeer

Vanmiddag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de avond gaat het daar af en toe licht regenen. Het kleine beetje neerslag zal geen problemen geven voor de avondspits. VID rekent op maximaal 150 kilometer file waarbij de eerste files al om 14.30 uur zullen ontstaan. In het zuiden van het land begint de voorjaarsvakantie, maar dat levert naar verwachting geen extra drukte op. De ANWB meldt nog dat de A59 van Den Bosch naar Zierikzee bij Waalwijk dicht gaat tussen 20.00 uur vrijdagavond en 09.00 uur zaterdagochtend.

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg

3. Obama en Tim Cook over cyberveiligheid

Vrijdagavond zal de Amerikaanse president Barack Obama tijdens een bijeenkomst op de Amerikaanse universiteit Stanford spreken over cyberveiligheid. Ook Apple-directeur Tim Cook komt aan het woord. De samenwerking tussen de overheid en commerciële bedrijven zal waarschijnlijk centraal staan. Aanleiding daarvoor is bijvoorbeeld de grote hack bij Sony van eind 2014.

Zie ook: Obama wil veertien miljard dollar voor cyberveiligheid uittrekken

En: De drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden

4. Koploper PSV op bezoek bij AZ

Om 20.00 uur speelt koploper PSV in Alkmaar tegen AZ. AZ steeg afgelopen week naar de vierde plek dankzij uitzeges op FC Groningen en Ajax. PSV verdedigt een voorsprong van liefst twaalf punten op nummer twee Ajax.

Volg de wedstrijd vanavond live

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht

 

NUwerk

Tip de redactie