Wat gaat er woensdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Vredesoverleg Oekraïne

Woensdag treffen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenk elkaar in het Wit-Russische Minsk om over de crisis in Oekraïne te praten. Dinsdagavond meldde een bron bij de onderhandelingen dat vertegenwoordigers van de Oekraïense regering, Rusland, pro-Russische rebellen en de OVSE kort voor het overleg al een principeakkoord over een bestand hebben bereikt.

Zie ook: Koenders benadrukt belang van slagen vredesoverleg Minsk 

En: De voor- en nadelen van wapenleveranties aan Oekraïne

2. Uitspraak doodslag kickboksgala

Het hof in Den Bosch doet woensdag uitspraak in de zaak tegen de 34-jarige Siamak S., die op 11 november 2012 tijdens een vechtpartij op een kickboksgala in Zijtaart zijn pistool trok en het vuur opende. Door de schietpartij werd kickbokspromotor Youssef Sabbahi (37) gedood en raakte diens broer ernstig gewond. Het Openbaar Ministerie eist achttien jaar cel.

Zie ook: OM eist achttien jaar tegen schutter kickboksgala Zijtaart 

En: Schutter kickboksgala was volgens psychiater in paniek

3. Debat capaciteit veiligheidsketen

Woensdag debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over de capaciteit van de inlichtingendiensten, de politie, het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Diverse oppositiepartijen eisen dat het kabinet toegeeft dat extra investeringen in de veiligheidsketen nodig zijn om Nederland te beschermen tegen de gevaren van buiten. 

Zie ook: Druk op kabinet om investeringen in veiligheid neemt toe

En: VVD oppert afschaffen dierenpolitie om focus op veiligheid

En: Kabinet laat versterken van veiligheidsdiensten onderzoeken 

4. Extra overleg eurogroep over Griekenland

De ministers van Financiën van de eurolanden houden woensdag een extra vergadering over de situatie in Griekenland. De nieuwe Griekse regering wil af van het stringente bezuinigingsbeleid van de afgelopen jaren. Een woordvoerster van de Europese Commissie zei dinsdag "geen verwachtingen te hebben over een einddeal". 

Zie ook: Griekenland begint aan charmeoffensief: 'We betalen wel, maar...'

En: Dit moet u weten over een 'Grexit'

5. Tweede Kamer praat over het nieuwe zorgplan

Het nieuwe zorgplan van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wordt woensdag besproken in de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid steunde dinsdag het verzoek van GroenLinks om snel over het plan te praten.

Zie ook: Licht positieve reacties op nieuw zorgplan 

6. Fifty Shades of Grey in première

De verfilming van de erotische bestseller Fifty Shades of Grey gaat op het filmfestival in Berlijn in première. Vanaf donderdag draait in 121 bioscopen in heel Nederland. In de voorverkoop zijn al ruim 110.000 kaarten verkocht. Wereldwijd zijn er al meer dan 3 miljoen tickets verkocht.

Zie ook: Fifty Shades of Grey al gelijk Gouden Film in Nederland

7. Stemming aanstelling Defensieminister VS Ashton Carter

De Amerikaanse Senaat stemt woensdag naar alle waarschijnlijkheid over de aanstelling van de 60-jarige Ashton Carter als de nieuwe minister van Defensie. Carter werd op 5 december door president Barack Obama voorgedragen. Hij vervangt Chuck Hagel.

Zie ook: 'Oud-onderminister Pentagon wordt nieuwe minister van Defensie VS' 

8. Begrafenis Von Weizsäcker

Woensdag is de staatsbegrafenis van de Duitse oud-president Richard von Weizsäcker. Von Weizsäcker overleed zaterdag 31 januari op 94-jarige leeftijd. Hij was president van 1 juli 1984 tot en met 30 juni 1994. Daarvoor was de christendemocraat drie jaar burgemeester van West-Berlijn.

Zie ook: Duitse oud-president Richard von Weizsäcker (94) overleden

En: Prinses Beatrix bij rouwdienst Von Weizsäcker

En: Richard von Weizsäcker: de grote verzoener

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht