Wat gaat er dinsdag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Vakbonden praten met directie Blokker

Dinsdag om 13.00 uur praten de vakbonden met de directie van Blokker. De winkelketen maakte maandagavond bekend 440 van de 7.200 arbeidsplaatsen te schrappen. De vakbonden zetten in elk geval in op een goed sociaal plan. Volgens FNV-bestuurder Twan van Lieshout met een fatsoenlijke ontslagregeling en goede begeleiding van werk naar werk.

Zie ook: Blokker ontslaat 440 medewerkers 'om positie te versterken' 

En: Profiel Blokker

2. Oud-burgemeester Offermanns voor het hof

Oud-burgemeester Ricardo Offermanns verschijnt dinsdag voor het gerechtshof in Den Haag. De ex-burgemeester van de gemeente Meerssen wordt verdacht van het aannemen van vertrouwelijke informatie over een sollicitatiegesprek voor het burgemeesterschap van Roermond van wethouder Jos van Rey. Als wederdienst zou Offermans betrokken zijn geweest bij de voordracht van Van Rey als gedeputeerde.

Zie ook: Overzicht: Jos van Rey ligt al drie jaar onder vuur

3. Drie verdachten in wapenhandel-zaak voor rechter

Drie verdachten in de 'wapenhandelbende'-zaak staan dinsdag voor de rechter in Utrecht. In deze zaak zijn negen verdachten aangehouden, allen tussen de 22 en 25 jaar oud. Ze worden verdacht van wapenhandel en - bezit. Een aantal wordt ook beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Het OM eiste vorige week donderdag 3,5 jaar cel tegen één van de verdachten, een 23-jarige man uit Utrecht en de vermeende leider van de bende. 

Zie ook: Justitie eist 3,5 jaar cel voor wapenhandel 

4. Kruisverhoor Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn, de ex-chef van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maakt dinsdag zijn opwachting in de Franse rechtbank voor een kruisverhoor. 'DSK' wordt ervan verdacht op seksfeesten geslachtsgemeenschap te hebben gehad met prostituees. Hij zou zakelijke vrienden hebben ingeschakeld om de vrouwen voor de feesten te regelen. 

Zie ook: Dominique Strauss-Kahn voor de rechter in zaak over seksfeesten

5. Hof behandelt Somalische piraterij-zaak

Het hof in Den Haag behandelt de zaak tegen twee mannen uit Somalië die ervan worden verdacht in oktober 2012 een Iraans schip te hebben overvallen en te hebben geschoten op het Nederlandse marineschip de Hr. Ms. Rotterdam, dat in het kader van een internationale antipiraterijmissie in en nabij Somalische wateren patrouilleerde. 

Zie ook: Laagste aantal scheepsaanvallen door piraten in acht jaar 

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht