Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 6 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Zeer koude gevoelstemperatuur op Warme Truiendag

Door een krachtige gure noordoostenwind is de gevoelstemperatuur hooguit tussen -4 en -10 graden, terwijl het overdag in werkelijkheid 1 à 2 graden wordt, verwacht Weeronline. Ook is er net als de afgelopen dagen nog kans op gladheid. Vanaf het weekeinde is het voorlopig gedaan met de vorst en winterse buien. 

Het is vrijdag ook Warme Truiendag, waarop het publiek wordt gevraagd de verwarming lager te zetten en een trui aan te trekken met als doel energiebesparing en minder uitstoot van CO2.

Zie ook: Actueel weerbericht

En: Gevoelstemperatuurkaart Weerplaza

2. Veiligheidsconferentie in München

Tijdens de jaarlijkse internationale Veiligheidsconferentie München praten ministers en staatshoofden van tientallen landen over huidige en toekomstige veiligheidskwesties in de wereld. Ook de Nederlandse minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) is daar bij. De conferentie in Duitsland wordt dit jaar voor de 51e keer gehouden en duurt nog tot en met zondag.

Er is ook een Iraans onderhandelingsteam aanwezig. De onderhandelingen over het omstreden kernprogramma van Iran zijn onlangs tot 1 juli volgend jaar verlengd.

Zie ook: Nieuwe deadline voor akkoord met Iran over nucleair programma

3. Eigenaar ontsnapte cobra voor de rechter

De eigenaar van de cobra die vorig jaar september na een onstnapping veel ophef veroorzaakte in Made (Noord-Brabant, moet verschijnen voor de rechtbank in Breda. De man wordt ervan beschuldigd dat hij onvoldoende heeft gedaan om het gevaarlijke dier goed te houden. Hij riskeert een geldboete of een gevangenisstraf van maximaal een half jaar.

Zie ook: Eigenaar vervolgd voor ontsnapping cobra in Brabantse Made

En: Noodmaatregelen om ontsnapte cobra in West-Brabant

4. CBS-cijfers over emigratieplannen Nederlanders

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert cijfers over het aantal Nederlanders dat plannen maakt om te emigreren. Ook de redenen van emigratie worden genoemd. De cijfers gaan over de periode 2008 tot en met 2013.

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht