Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 4 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak in zaak Tristan van der Vlis

De rechtbank in Den Haag bepaalt woensdag of de politie verantwoordelijk is voor het onterecht verstrekken van een wapenvergunning aan Tristan van der Vlis. Nabestaanden van slachtoffers en andere getroffenen van het schietdrama in Alphen aan den Rijn in 2011 hebben een procedure aangespannen om de politie aansprakelijk te stellen.

Zie ook: Nabestaanden hebben weinig vertrouwen in uitspraak drama Alphen

2. Deadline ultimatum V&D verloopt

Woensdagavond om 23.59 uur verloopt de deadline van het ultimatum dat FNV Handel en CNV Dienstenbond aan V&D hebben gesteld. De werknemersorganisaties hebben de directie van V&D gesommeerd om het loonoffer vóór donderdag te schrappen. Als het warenhuis dit niet doet, dan stappen de bonden naar de rechter. CNV heeft geen goede hoop dat de aangekondigde loonsverlaging van 5,8 procent van tafel wordt geveegd. 

Zie ook: 'Geen goede hoop op positief bericht loonoffer V&D' 

En: 'Loonoffer V&D is ordinaire kaasschaafreactie' 

En: Profiel V&D

3. Jordanië executeert mogelijk terreurverdachten

Dinsdag claimde IS dat in een nieuwe video te zien is dat de Jordaanse piloot Moaz al-Kasasbeh levend wordt verbrand. Als reactie op de dood van de piloot kondigde Jordanië aan dat zes terreurverdachten die vastzitten, woensdag worden geëxecuteerd. Onder anderen terroriste Sajida al-Rishawi zal worden gedood. Jordanië onderhandelde met IS over een gevangenenruil, waarbij zij vrij zou komen. In ruil zou IS al-Kasasbeh moeten vrijlaten. 

Zie ook: IS claimt in video Jordaanse piloot levend te hebben verbrand 

4. Opnieuw uitspraak over beslaglegging monstertruck

De rechtbank in Almelo doet woensdag opnieuw uitspraak over de beslaglegging op de monstertruck waarmee vorig jaar in Haaksbergen een dodelijk ongeval gebeurde. Maandag bepaalde de rechter al dat het Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de truck, maar dat het beslag pas aan de orde is nadat het technisch onderzoek is afgerond. Het fonds verwacht een uitspraak waardoor direct na afronding van het onderzoek beslaglegging kan plaatsvinden.

Zie ook: Waarborgfonds mag beslag leggen op monstertruck Haaksbergen

En: Chauffeur monstertruck Haaksbergen wil weer optreden met voertuig

5. Dag twee van midweekse speelronde

Op dag twee van de midweekse speelronde in de Eredivisie gaat Feyenoord op bezoek in Heerenveen, ADO Den Haag ontvangt FC Twente, PEC Zwolle treft FC Dordrecht, Willem II neemt het op tegen FC Utrecht en Vitesse gaat naar het noorden voor de wedstrijd tegen SC Cambuur.

Zie ook: Wilkshire ontbreekt bij Feyenoord in duel met sc Heerenveen

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht