Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdag 3 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Team naar dorpen nabij rampplek MH17

Als de veiligheidssituatie het toelaat gaat het Nederlandse team van Defensie en politie dinsdag naar een aantal Oekraïense dorpen in de omgeving van de rampplek van MH17. Maandag wist het team een kleine hoeveelheid menselijke resten te bergen in het dorpje Grabovo.

Zie ook: Nederlands team bergt opnieuw resten slachtoffers MH17

2. Uitspraak kortgeding pomphouders

De rechtbank in Den Haag doet dinsdag om 10.30 uur uitspraak in het kortgeding dat twee pompstationhouders aanspanden tegen het ministerie van Financiën. De twee ondernemers willen een uitspraak van de rechter over de "onrechtmatigheid van de accijnsverhoging" en eisen een voorlopige schadevergoeding van de Staat. Zij worden daarbij gesteund door de stichting Accijnsclaim Pomphouders.

Zie ook: Gevolgen verhoging accijns volgens tankstations rampzalig

En: Pomphouders spannen geding aan tegen Staat

3. Nasleep treinstoring Utrecht

Maandag lag het treinverkeer plat door een grote sein- en wisselstoring rond Utrecht Centraal. Nadat diverse partijen in de Tweede Kamer van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) wilden weten hoe het kan dat het op het spoor zo vaak misgaat, eiste Mansveld uitleg van NS en Prorail over de recente treinstoringen en hoe deze in de toekomst zijn te voorkomen. Mogelijk komt hier dinsdag een vervolg op.

Zie ook: Mansveld eist actie van NS en Prorail na storingen op spoor

4. Midweekse speelronde Eredivisie

Het begin van de midweekse speelronde in de Eredivisie. Dinsdagavond staan de wedstrijden Go Ahead Eagles - Excelsior en NAC Breda - PSV op het programma. Ook is er buitenlands voetbal deze avond. In de Duitse Bundesliga neemt Bayern München het op tegen Schalke 04. Normaal betekent dat Arjen Robben tegen Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar is echter geschorst na zijn rode kaart in het duel met Hannover 96 van zaterdag.

Zie ook: Duitse bond wil Huntelaar zes duels schorsen na rode kaart 

En: PSV kan tegen NAC beschikken over Willems en Wijnaldum 

5. Uitreiking 100% NL Awards

Dinsdag worden de 100% NL Awards uitgereikt in Club Ziggo. Marco Borsato, Nick & Simon en The Common Linnets zijn finalisten in de categorie Artiest van het Jaar. 

Zie ook: Bekijk de kanshebbers voor een 100% NL Award 2014

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht