Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandag 2 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Proces internetoplichting van start

Maandag wordt de omvangrijke internetoplichtingszaak uit 2012 en 2013 in de rechtbank in Haarlem behandeld. Kopstuk Remy D. staat terecht. D. wordt vervolgd voor het leiding geven aan een criminele organisatie die op grote schaal mensen geld liet storten voor bestelde goederen, maar nooit iets leverde. De zaak behelst 2.200 gedupeerden, ruim negenhonderd aangiften en veertig verdachten. De buit: 250.000 euro.

Zie ook: Tientallen internetoplichters voor rechter 

2. VN-conferentie over veiligheid in luchtvaart

Vanaf maandag vergadert de VN-organisatie voor de burgerluchtvaart ICAO in het Canadese Montreal over veiligheid in de luchtvaart. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) is daarbij aanwezig.

Zie ook: Australië wil internationale regels voor zoeken vliegtuigen

En: EASA wil alarmsysteem voor luchtvaart na MH17-ramp

3. Voortzetting Passageproces

Maandag gaat het liquidatieproces Passage verder in de zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol. Kroongetuige Fred Ros wordt gehoord. Met 'moordmakelaar' en medeverdachte Ros als kroongetuige hoopt Justitie ook een van de veronderstelde opdrachtgevers, Dino S., veroordeeld te krijgen in deze zaak. 

Zie ook: Dit moet u weten om het Passageproces te kunnen volgen

En: Kroongetuige Fred Ros sprak moordenaars Van der Bijl na aanslag

4. Jubileumconcert Willeke Alberti

Willeke Alberti staat maandag en dinsdag in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de concerten Een leven als een lied brengt Alberti al haar oude hits ten gehore en zingt ze duetten met artiesten als Paul de Leeuw, André van Duin, Jenny Arean en haar zoon Johnny de Mol. Alberti viert haar zeventigste verjaardag en haar zestigste jubileum op de planken.

Zie ook: Willeke Alberti zestig jaar op de planken

En: Johnny de Mol spreekt vol lof over moeder Willeke Alberti 

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht