Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zondag 1 februari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Giro 555 sluit rekening 'Stop de ebola-ramp'

Hulporganisatie Giro 555 sluit zondag het rekeningnummer voor giften voor 'Stop de ebola'-ramp. Half januari kwam Giro 555 met de laatste tussenstand. De actie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) tegen ebola heeft al meer dan tien miljoen euro bij elkaar gebracht.

Zie ook: Ebola is op retour, maar juich niet te vroeg 

2. Inwoners Hongkong weer de straat op

De inwoners van Hongkong gaan zondag de straat weer op. Vorig jaar werd ruim 2,5 maand lang betoogd voor meer democratie in Hongkong. Aan die demonstraties kwam in december een einde. Organisator Civil Human Rights Front verwacht zondag rond de 50.000 mensen.

Zie ook: Leiders protest Hongkong moeten zich melden bij politie

3. Finale mannen Australian Open

Andy Murray neemt het zondag in de finale van de Australian Open op tegen Novak Djokovic. Murray won niet eerder in Melbourne. Djokovic pakte daarentegen in 2008, 2011, 2012 en 2013 de titel bij het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. Murray heeft met de US Open in 2012 en Wimbledon in 2013 twee Grand Slam-titels op zijn naam staan. Hij won toen beide finales van Djokovic. De mannen starten om 09.30 uur Nederlandse tijd.

Zie ook: Murray ziet zichzelf als underdog in finale Australian Open 

En: Djokovic: 'Niet tevreden over mijn niveau'

En: Alle uitslagen op de Australian Open

4. Twee Nederlandse ijzers in vuur bij WK veldrijden

Met Mathieu van der Poel en Lars van der Haar heeft Nederland zondag twee ijzers in het vuur bij het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor. De wedstrijd start om 14.00 uur. 

Zie ook: Van der Poel ziet in Pauwels geduchte tegenstander op WK

En: 'Nederland met twee favorieten op WK veldrijden' 

5. Eredivisie: Vitesse - Ajax en Feyenoord - ADO Den Haag

Vitesse treft Ajax zondagmiddag. Vorig jaar hadden de Amsterdammers de titel kunnen pakken in Arnhem, maar de 1-1 bleek niet voldoende. Pas drie weken later stelde Ajax het kampioenschap veilig. Feyenoord ontvangt zondag ADO Den Haag en FC Utrecht neemt het op tegen PEC Zwolle. 

Zie ook: Ajax waarschijnlijk zonder Serero tegen Vitesse

En: Hoe ziet het programma in de eredivisie eruit?

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht