Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 28 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Hoorzitting Gaswinning Groningen

Van experts van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) tot aan de bewoners, alle partijen die betrokken zijn bij de aardgaswinning in Groningen komen woensdag aan het woord tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het oppompen van Gronings gas.

Zie ook: Dit moet u weten over het Groningse gas en de bevingen 

En: Oud NAM-directeur vindt dat 'gasdebat' over moet 

2. Eerste rapport over AirAsia-ramp

Het nationale veiligheidscomité voor transport in Indonesië presenteert woensdag haar eerste rapport over de ramp met het toestel van AirAsia op 28 december. Veel brokstukken zijn al gevonden, maar niet alle 162 inzittenden zijn geborgen. Wel zijn de zwarte dozen van het toestel in handen van de onderzoekers, maar die informatie ontbreekt nog in het voorlopige rapport.

Zie ook: Zoektocht naar slachtoffers crash AirAsia krijgt vervolg

En: Informatie zwarte dozen niet in voorlopig AirAsia-rapport 

3. Pussy Riot op Rotterdams filmfestival

De feministische Russische punkrockband Pussy Riot bezoekt woensdag het International Film Festival Rotterdam. Het festival heeft de dames uitgenodigd in het kader van drie thema’s die dit jaar aan bod komen: feminisme, hedendaagse propaganda en politieke beeldvorming.

Zie ook: Pussy Riot komt naar filmfestival Rotterdam 

4. Cijfers per provincie door CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt woensdag met cijfers per provincie over onder meer de bevolkingssamenstelling, de prijs van koopwoningen en het aantal auto's tot en met 2014.

5. Nominaties Edison Awards

Woensdag wordt bekendgemaakt wie zijn genomineerd voor een Edison-muziekprijs in 2015. De prijzen worden sinds 1960 uitgereikt. Vorig jaar kregen Youp van 't Hek en Bløf een oeuvreprijs. Er zijn Edisons te winnen in de categorieën Volksmuziek, Nieuwkomer, Pop, Rock, Alternative, Hip Hop, Dance en Videoclip.  

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht