Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdag 24 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Extra veiligheidsmaatregelen rond Klassieker

Om 12.30 uur wordt in de Arena de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord gespeeld, waarbij Ajax het onder meer zonder Davy Klaassen moet doen. In Amsterdam nam de politie extra veiligheidsmaatregelen vanwege de brand in het supportershome, die bovendien blijkt aangestoken te zijn. 

Andere wedstrijden vandaag zijn: FC Groningen-FC Utrecht, NAC Breda-Willem II en Go Ahead Eagles-ADO Den Haag.

Zie ook: Ajax zonder geblesseerde Klaassen in Klassieker

En: Stand en programma eredivisie

2. Cruciale Griekse verkiezingen

Griekenland gaat zondag vervroegd naar de stembus, doordat de verkiezing van een nieuwe president eind vorig jaar mislukte. De grootste partij krijgt in het parlement van driehonderd leden een 'bonus' van vijftig zetels. Als een partij een meerderheid behaalt, moet er binnen drie dagen een kabinet worden gevormd.

In de rest van de Europese Unie worden de parlementsverkiezingen met spanning gevolgd. De uitslag kan namelijk gevolgen hebben voor de euro en de terugbetaling van de Griekse schuldenberg. 

Zie ook: Griekse verkiezingen gaan ook over Nederlandse miljarden

En: Dit moet u weten over 'Grexit'

3. Hollande ontvangt nabestaanden aanslagen Parijs

President François Hollande ontvangt vana 11.00 uur in het Elysée nabestaanden van de zeventien mensen die twee weken geleden het leven verloren bij de aanslagen in Parijs. Ook mensen die toen gewond raakten en hulpverleners zijn welkom. Het is ook de bedoeling dat de nabestaanden ervaringen met elkaar uitwisselen.

Zie ook: Hollande ontvangt nabestaanden in Elysée

4. Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Zeventig jaar geleden na de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz, wordt daar ook bij stilgestaan tijdens de Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument in het Werheimpark in Amsterdam. Daarbij zijn onder meer vicepremier Asscher, staatssecretaris Van Rijn, de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer en burgemeester Van der Laan. De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis naar het Wertheimpark.

Dinsdag is de internationale herdenking in Auschwitz zelf, met daarbij namens Nederland het koningspaar en premier Mark Rutte.

5. Uitreiking fotoprijzen Zilveren Camera

In het Fotomuseum Den Haag is de bekendmaking en uitreiking van de Zilveren Camera - de belangrijkste prijzen voor fotojournalisten in Nederland, samen met de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs (nominaties). 

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht