Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdag 24 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. KNMI geeft code oranje voor kans op ijzel 

Het KNMI geeft code oranje af voor kans op ijzel na middernacht in het hele land. De ijzel begint in het westen van het land en breidt zich in de tweede helft van de nacht uit naar het oosten. In het oosten is ook nog kans op sneeuw. In de loop van zaterdagmorgen gaat de temperatuur omhoog en verdwijnt de ijzel.

Zie ook: Eerste officiële ijsdag sinds maart 2013

En: Actueel weerbericht

2. Eredivisie: Koploper PSV in actie

Hoewel de eredivisie dit weekend in het teken staat van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op zondag, is er zaterdagavond ook al een boeiend programma. Koploper PSV staat voor de lastige uitwedstrijd op het kunstgras van Cambuur. Ook treffen de nummer vier en vijf, PEC Zwolle en AZ, elkaar in Zwolle. Andere duels zijn FC Dordrecht- Excelsior en Heerenveen - Vitesse.

Zie ook: Cocu: 'PSV mag niet door ondergrens zakken bij achterstand'

En: Stand en programma eredivisie

3. Karel Doorman keert terug, Johan de Witt vertrekt naar Afrika

Het marineschip Karel Doorman keert zaterdag terug na een drie maanden durende missie voor de Afrikaanse westkust om bij te dragen aan het oplossen van de ebola-crisis. Johan de Witt voor gaat voor vierenhalve maand richting de Afrikaanse oostkust om deel te nemen aan een EU-antipiraterijmissie. De Karel Doorman heeft tijdens een tussenstop in Dakar drie verstekelingen aan boord gekregen, die ook mee zijn gevaren naar Nederland. 

Zie ook: Drie indringers op Nederlands marineschip

4. Vijftigste sterfdag Winston Churchill

Het is zaterdag vijftig jaar geleden dat één van de belangrijkste politieke leiders van de twintigste eeuw, Winston Churchill, kwam te overlijden. De Engelsman leidde het Verenigd Koninkrijk door de Tweede Wereldoorlog en had daarnaast een roerige politieke loopbaan. In Groot-Brittannië. In Groot-Brittannië wordt op diverse manieren aandacht besteed aan de sterfdag van Churchill.

5. Eerste finales EK shorttrack

Bij de EK shorttrack in Dordrecht staan zaterdag de eerste finales op het programma. In de uitverkochte schaatshal strijden onder anderen Sjinkie Knegt en Freek van der Wart om de medailles. Knegt is in eigen land één van de favorieten voor de Europese titel. De Rus Viktor An is zijn grootste concurrent.

Zie ook: Alle Nederlanders door op 500 meter bij EK shorttrack 

6. Djokovic in actie op Australian Open

Novak Djokovic komt zaterdag in actie tijdens de derde ronde van de Australian Open. De Servische nummer één van de wereld treft in de Spanjaard Fernando Verdasco een lastige tegenstander. Met de uitschakeling van Roger Federer lijkt Djokovic de grootste kanshebber om het evenement in Melbourne op zijn naam te schrijven. Bij de vrouwen neemt Petra Kvitova het op tegen Madison Keys uit de Verenigde Staten.

Zie ook: Federer verrassend uitgeschakeld op Australian Open, Nadal verder

En: Bekijk alle uitslagen op de Australian Open

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht