Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 23 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Spoedzitting parlement Jemen na opstappen president

Nadat gisteren zowel de president, premier en het gehele kabinet van Jemen zijn opgestapt, komt het parlement vandaag waarschijnlijk in spoedzitting bijeenDonderdagavond was onduidelijk wie nu het land bestuurt. Het parlement zou het ontslag van president Hadi niet accepteren. Zijn aftreden volgt op na roerige dagen in het land, waar Houthi-rebellen het opnemen tegen de regering.

Zie ook: President en kabinet Jemen stappen op

En: Profiel Jemen

2. Rotterdammer hoort mogelijke straf voor bedreigen Kamerleden

De rechtbank in Utrecht doet uitspraak in de zaak rond een 41-jarige Rotterdammer die volgens het Openbaar Ministerie (OM) met minipistooltjes Tweede Kamerleden en justitiemedewerkers bedreigde. Het OM eiste achttien maanden cel tegen hem, waarvan negen maanden voorwaardelijk.

Zie ook: OM eist achttien maanden cel tegen man die Kamerleden bedreigde

3. Federer en Nadal weer in actie op Australian Open

In de derde ronde van de Austrialian Open staan vandaag onder meer toppers Roger Federer en Rafel Nadal weer op de baan. Vooral de laatste had bij de tweede ronde van het tennistoernooi veel moeite te winnen. Ook Tomas Berdych en Andy Murray komen in actie. Bij de vrouwen spelen onder meer de als tweede en derde geplaatste Maria Sjarapova en Simona Halep.

Zie ook: Nadal ontsnapt aan uitschakeling, Federer moet set prijsgeven

En: Bekijk alle uitslagen op de Australian Open

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht