Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdag 17 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Antwerpen zet militairen in tegen terreur

De Belgische stad Antwerpen zet vanaf vandaag militairen in, als voorzorgsmaatregel om de burgers te beveiligen na de recente terreurdreiging. Het gaat om enkele tientallen paracommando's die onder bevel van de politie bewakingsopdrachten gaan uitvoeren.

Bij de anti-terreuroperatie van donderdagavond zijn vijftien mensen aangehouden, zo bleek gisteren. De Belgische regering neemt meer maatregelen.

Zie ook: Vijftien mensen aangehouden bij anti-terreuractie België

2. Eerste dag PvdA-congres

De PvdA bespreekt vanaf zaterdag op het tweedaagse congres in Utrecht hoe de partij de weg omhoog weer moet vinden, nu kiezers de partij massaal de rug toe keren. Daarbij staan de komende Provinciale Staten- en Eerste Kamerverkiezingen centraal. Onder meer voorzitter Hans Spekman, vicepremier Lodewijk Asscher en partijleider Diederik Samsom spreken de partijleden toe.

Zie ook: PvdA-congres worstelt met kwakkelende partij

3. Sprinters schaatsen op NK om tickets WK's sprint en afstanden

In het Groningse Kardinge wordt dit weekeinde het NK sprint gereden. Daar worden niet alleen de Nederlandse kampioenen bepaald, er worden ook tickets vergeven voor de wereldkampioenschappen sprint én afstanden, later dit seizoen.

Zie ook: Vooruitblik met Stefan Groothuis | Vooruitblik met Laurine van Riessen

En: Programma NK sprint

4. Vitesse tegen koploper PSV in eredivisie

Bij de hervatting van de eredivisie staan er vier wedstrijden op het programma, waaronder Vitesse tegen koploper PSV. Trainer Philip Cocu van de Eindhovense club beschouwt de wedstrijd als een topper, ook al staat de tegenstander in Arnhem tiende. De andere wedstrijden vandaag zijn: PEC Zwolle-NAC Breda, ADO Den Haag-SC Cambuur en AZ-FC Dordrecht.

Zie ook: Tweede helft eredivisie: 'PSV wordt kampioen, Vitesse verrast

En: Stand en volledig programma Eredivisie | Updates transfermarkt

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht