Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 7 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Verdachten Andes-proces horen strafeis

In het omvangrijke Andes-proces horen de tien verdachten vandaag de conclusies en bijbehorende strafeisen van het Openbaar Ministerie (OM). De zaak bij de rechtbank in Haarlem draait om onder meer witwassen, afpersing, bedreiging en drugshandel.

Sleutelfiguren in het proces zijn Danny K. en Dick Vrij. De onlangs voor een andere zaak opgepakte Willem Holleeder vervult in dit proces een bijrol.

Zie ook: Danny K. moet proces bijwonen van rechtbank 

2. Nog levende verdachte overval juwelier Deurne voor rechter

De derde verdachte van de overval op juwelier Goldies in Deurne vorig jaar staat in een pro-formazitting voor de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie beschouwt de 27-jarige man als het brein achter de overval, zei zijn advocaat Gerard Spong eerder. Hijzelf ontkent enige betrokkenheid.

Twee andere mannen werden bij de overval doodgeschoten door de juweliersvrouw, maar zij wordt daar niet voor vervolgd.

Zie ook: Derde verdachte overval Deurne blijft vast

En: Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

3. Koenders bezoekt Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is nog één dag in Turkije. Vandaag bezoekt hij een vluchtelingenkamp bij Gaziantep, waar Syrische vluchtelingen worden opgevangen. In Turkije leven 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen.

Gisteravond sprak hij bewindslieden en ambassadeurs toe, waarbij hij onder meer zei, naar aanleiding van het vasthouden van een Nederlandse journaliste eerder op de dag, dat intimidatie van journalisten onacceptabel is.

Zie ook: Koenders noemt in Turkije 'intimidatie journalisten onacceptabel'

4. Uitreiking Musical Awards

Vanavond worden in de jaarlijkse Musical Awards uitgereikt, en dat is voor het eerst in jaren weer live te volgen op televisie (bij Avrotros). Genomineerden zijn onder meer Moeder, Ik wil bij de Revue en Billy Elliot de Musical voor beste productie.

Zie ook: Nominaties voor Musical Awards bekendgemaakt

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht