Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 31 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Het weer in Nederland op oudjaarsdag

Woensdag is de laatste dag van 2014. Het weer is van grote invloed op de diverse festiviteiten. Volgens het KNMI kunnen de vuurwerkliefhebbers zich echter opmaken voor een droge dag met temperaturen tussen de 5 en de 8 graden. Mogelijk gaat het aan de kust in de loop van de dag wel wat harder waaien. 

Zie ook: Dit wordt het weer tijdens oud en nieuw

En: De actuele weersvoorspelling

2. Ingang nieuwe vuurwerkregels

De vuurwerkliefhebbers die zich aan de nieuwe regels willen houden moeten zich wel inhouden. Door de nieuwe regelgeving mag er dit jaar in plaats van vanaf 10.00 uur pas vanaf 18.00 uur worden geknald, tot 2.00 uur op 1 januari. Overtreders riskeren een boete. Diverse gemeenten stellen dit jaar bovendien een gedeeltelijk vuurwerkverbod in.

Zie ook: Tot nu toe elf mensen gewond door vuurwerk

En: Ruim een vijfde getest vuurwerk onveilig

3. Zoektocht en bergen lichamen AirAsia hervat

Reddingswerkers hebben dinsdag in de Javazee lichamen geborgen op de plek waar zondag een Airbus van AirAsia verdween. Ook werden er wrakstukken van het toestel gevonden. Woensdagochtend (lokale tijd) gaat de bergingsactie verder.

Zie ook: Lichamen geborgen bij plek waar toestel AirAsia verdween

En: Wat we weten over het vermiste vliegtuig van AirAsia

4. Einde ISAF-missie Afghanistan

Na dertien jaar komt er op 31 december formeel een einde aan de ISAF-missie van de NAVO in Afghanistan. Op het regionale hoofdkwartier van het militaire bondgenootschap in Kabul is zondag al de ISAF-vlag gestreken. De NAVO was in de afgelopen jaren met soms 130.000 militairen in het Centraal-Aziatische land. In totaal circa 3.500 ISAF-militairen kwamen om, onder meer tijdens gevechten met en aanslagen van Talibanstrijders.

Zie ook: NAVO markeert einde ISAF-missie Afghanistan

5. Jaaroverzicht NU.nl op SBS6 

Het jaaroverzicht van NU.nl wordt woensdag om 20.00 uur uitgezonden op televisiezender SBS6. Hierin wordt stilgestaan bij alle belangrijke nieuwsfeiten in 2014, waaronder de ramp met vlucht MH17 en de oorlog in de Gazastrook.

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht