Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 2 januari 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Top 40 bestaat 50 jaar

De legendarische Top 40 bestaat vandaag precies 50 jaar en dat wordt gevierd met onder meer een jubileumfeest in Theater Gooiland in Hilversum. Daar wordt een boek gepresenteerd, en PostNL komt voor de gelegenheid met speciale jubileum-postzegels.

Op NU.nl vandaag een interview Erik de Zwart en Jeroen Nieuwenhuizen over het gouden jubileum van Nederlands bekendste muziekhitlijst.

Zie ookTop 40 onderzoekt gesjoemel met hitlijst 

2. Supersnelrechtzitting 

Vanaf vandaag zijn er zogeheten 'supersnelrechtzittingen' voor typische oudejaarsdelicten, zoals overtredingen met vuurwerk.

Het supersnelrecht houdt in dat verdachten binnen drie dagen na hun aanhouding voor de rechter komen. De straf die zij krijgen opgelegd, moet direct worden uitgevoerd. 

Zie ook: Geen grote incidenten tijdens Nederlandse jaarwisseling

3. Griekse veerboot komt aan in Italië

De Griekse veerboot Norman Atlantic, waarop zondag door een brand zeker elf opvarenden om het leven kwamen, is donderdag eindelijk weggesleept en komt in de loop van de ochtend aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Brindisi. Bij een eerdere poging om het schip te verslepen, overleden twee zeelieden toen de sleepkabel brak.

Er is nog steeds grote onduidelijkheid over tientallen vermisten. Er zouden nog lichamen in het scheepswrak kunnen liggen. 

Zie ook: Rampschip Middellandse Zee onderweg naar Zuid-Italië

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht