Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zondag 28 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Wie worden Nederlands kampioen Allround schaatsen?

In Thialf worden eerst de 5 kilometer vrouwen en 10 kilometer mannen als losse selectiewedstrijd voor de WK Afstanden verreden, daarna wordt bekend wie Nederlands kampioen Allround worden. Bij de vrouwen staat Ireen Wüst na winst op twee afstanden bovenaan, bij de mannen leidt Sven Kramer.

Zie ook: Wüst soeverein aan de leiding na eerste dag NK allround

En: Bergsma wint 5000 meter, Kramer leidt na twee afstanden

Overzicht: Programma en uitslagen NK Allround

2. Nog kans op gladheid, treinen weer normaal

In de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend moet het verkeer nog rekening houden met gladheid. Overlast door sneeuwval zoals zaterdag, wordt echter niet verwacht. De NS rijdt dan ook weer met een normale dienstregeling, zo is de planning.

Zie ook: Weer | Verkeer | Spoorinformatie

3. Presidentsverkiezingen Kroatië

In Kroatië gaat de bevolking naar de stembus om een nieuwe president te kiezen, die vooral een ceremoniële functie heeft. Favoriet is Ivo Josipovic, die gesteund wordt door de regerende sociaaldemocraten. Het nieuwste lid van de Europese Unie (sinds juli 2013) heeft al zes jaar te kampen met recessie.

Zie ook: Nieuw EU-land Kroatië meteen in overtreding

4. Extra hulp tegen ebola in Sierra Leone

Het Britse en Canadese leger beginnen in Sierra Leone met hulp in de strijd tegen ebola. Na drie weken training beginnen artsen en verpleegkundigen aan een missie van een half jaar. Ze geven onder meer ondersteuning en medische hulp aan (lokale) hulpverleners die besmet zijn met het virus.

Terwijl in Guinee en Liberia de ebola-epidemie over het hoogtepunt heen lijkt, worden in Sierra Leone juist meer mensen ziek. Meer dan 7.500 mensen zijn inmiddels omgekomen.

Zie ook: Noorden van Sierra Leone gaat drie dagen op slot om ebola-uitbraak

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht