Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 24 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak wrakingsverzoek zaak-Nicole van den Hurk

De rechtbank in Den Bosch spreekt zich uit over het wrakingsverzoek van de advocaat van Jos de G. in de zaak over de dood en verkrachting van Nicole van den Hurk. De rechter bepaalde eerder dat de verdediging niet alle oude dossiers over het onderzoek krijgt. Advocaat Job Knoester vreest dat de rechtbank partijdig is.

Zie ook: Advocaat Jos de G. wil rechtbank wraken in zaak-Nicole van den Hurk

En: Zes dingen over de zaak Nicole van den Hurk

2. Laatste dag Serious Request

Rond 21.00 uur verlaten 3FM-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuren en Coen Swijnenberg het Glazen Huis in Haarlem. Dan wordt ook bekend hoeveel de inzamelingsactie Serious Request dit jaar heeft opgehaald, voor het thema seksueel misbruik van vrouwen in conflictgebieden. Vorig jaar was dat een recordbedrag van 12,3 miljoen euro.

Zie ook: Vrouwen op grote schaal slachtoffer bendegeweld in havenstad Colombia 

En: '3FM Serious Request 2014 vereist subtiele aanpak'

3. Alertheid vanwege terreurdreiging Frankrijk

Frankrijk heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen en extra militairen ingezet, na drie bloedige incidenten, ook al hadden die niets met elkaar te maken. Premier Valls riep de bevolking op tot waakzaamheid na de dramatische gebeurtenissen Joué-lès-Tours, Dijon en Nantes.

Zie ook: Frankrijk zet paar honderd extra militairen in na incidenten

4. Saban B.

De rechtbank in de Turkse stad Istanbul bepaalt of Saban B. zijn straf in Nederland moet uitzitten. De in ons land tot ruim zeven jaar cel veroordeelde vrouwenhandelaar is in zijn vaderland nog steeds op vrije voeten. Turkije levert geen landgenoten uit, maar kan de straf wel zelf, op eigen wijze, ten uitvoer leggen. 

Zie ook: Saban B. mogelijk snel achter tralies

5. Tweede raming economische groei

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend of de economie in het derde kwartaal van dit jaar is gegroeid of gedaald. Ook worden derde kwartaalcijfers bekendgemaakt over het inkomen en beleggingen van huishoudens, producentenvertrouwen en het overheidstekort.

Eerste raming: Lichte economische groei dankzij export

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht