Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdag 23 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Mag de omstreden tandarts Van N. worden uitgeleverd?

De rechtbank in Den Haag bepaalt of de omstreden tandarts Mark van N. mag worden uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij is aangeklaagd voor de mishandeling van tientallen patiënten. De 'horrortandarts' probeert via een kort geding uitzetting te voorkomen.

Zie ook: Omstreden tandarts Van N. eet en drinkt niet meer

2. Raad van State buigt zich over openbaarmaking rapport Dolmatov

Een verpleegkundige die genoemd wordt in het Inspectie-rapport over het overlijden van Aleksandr Dolmatov, maakt bezwaar tegen de openbaarmaking daarvan. De Russische activist pleegde in januari 2013 zelfmoord in een detentiecentrum in Rotterdam. Volgens de Inspectie hadden twee verpleegkundigen bij het inschatten van zijn zelfmoordneigingen een arts moeten inschakelen.

Zie ook: Overheid handelde onzorgvuldig in zaak-Dolmatov

En: Moeder Dolmatov akkoord met schadevergoeding 

3. Cijfers over vandalisme tussen 2005 en 2013

Is het aantal gevallen van vandalisme tussen 2005 en 2013 in Nederland toegenomen of afgenomen? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt cijfers bekend over onder meer bekladding van muren en vernieling van straatmeubilair, auto's, huis of tuin.

4. Tweede ronde presidentsverkiezingen Griekenland

Het Griekse parlement stemt eerder dan verwacht over een nieuwe president. Er is een tweederdemeerderheid voor nodig. Volgende week volgt nog de derde en laatste ronde, als het dan niet gelukt is, moeten begin februari algemene verkiezingen plaatsvinden. 

Zie ook: Griekse premier zet druk op parlement om nieuwe president te kiezen

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht