Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandag 22 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Fotosessie koninklijke familie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben besloten maandag een fotosessie te organiseren. De koning en koningin zijn met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane in Argentinië voor een kerstbezoek aan de familie. 

Zie ook: Prinses Amalia viert elfde verjaardag

2. Uitspraak in Beagle-zaak

Vijf sympathisanten van de stichting Anti Dierproeven Coalitie (ADC) worden verdacht van diefstal van zes beagles uit een bedrijf in Escharen. Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van vijftig uur. De rechtbank in Den Bosch doet maandag om 13.00 uur uitspraak in deze zaak. 

Zie ook: OM wil werkstraf voor stelen proefdieren

3. Eerste Airbus A350 naar Qatar Airways 

Vliegtuigbouwer Airbus levert maandag de eerste A350 af bij luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. De A350 is het antwoord van Airbus op de 787 Dreamliner van zijn Amerikaanse rivaal Boeing. Eind oktober had Airbus orders voor 750 exemplaren in de boeken staan van bijna veertig verschillende klanten.

Zie ook: Europese goedkeuring voor Airbus A350

En: Ook in VS groen licht voor Airbus A350

4. Nieuwe hoofdinspecteur Madeleine McCann

Vanaf maandag gaat er een nieuwe hoofdinspecteur aan de slag met de verdwijningszaak van Madeleine McCann. Nicola Wall vervangt Andy Redwood. De destijds driejarige 'Maddie' verdween in mei 2007 vanuit haar bed in een Portugees vakantieappartement, terwijl haar ouders in een nabijgelegen restaurant aten.

Zie ook: Oud-verdachte zaak Madelein McCann opnieuw gehoord

5. Kerstloterij in Spanje

De kerstloterij is voor veel Spanjaarden onlosmakelijk met het begin van kerstmis verbonden. Bij de grootste loterij ter wereld wordt maandag 2,2 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd. De hoofdprijs is 640 miljoen euro en wordt door Spanjaarden 'el gordo' genoemd.

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht