Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdag 11 december 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. CPB voorspelt economische groei of krimp

Het Centraal Plan Bureau (CPB) publiceert om 9.00 uur de jaarlijkse groeiraming voor de Nederlandse economie in 2014 en 2015. Bij de Prinsjesdag-raming was de prognose nog dat de Nederlandse economie dit jaar met een procent zal krimpen en volgend jaar met een half procent zal groeien.

Zie ook: CPB bevestigt juistheid gelekte cijfers Miljoenennota

2. Trijntje Oosterhuis presenteert Songfestivallied

Het lied waarmee Trijntje Oosterhuis namens Nederland meedoet aan het Songfestival wordt voor het eerst gedraaid in het programma Gouden Uren op NPO Radio 2 (9.00-12.00 uur). Presentator Daniël Dekker ontvangt 
Oosterhuis in de uitzending.

Zie ook: Trijntje Oosterhuis naar Eurovisie Songfestival met nummer Anouk

3. Uitspraak hoger beroep dubbele moord Baflo

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden een gevangenisstraf van 22 jaar tegen Alasam S., de man die in 2011 in Baflo zijn vriendin en een politieman doodde. S. ging in beroep tegen de 28 jaar cel die de rechtbank hem oplegde, omdat hij tijdens de moorden een psychose zou hebben gehad en daarom volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest.

Zie ook: OM eist 22 jaar cel in hoger beroep moordzaak Baflo

4. Patrick S. hoort nieuwe straf voor moorden

Het gerechtshof in Den Haag doet in hoger beroep uitspraak in de moordzaak op de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010 en de poging tot moord op een Poolse man een jaar later. Patrick S. werd daarvoor vorig jaar tot levenslang veroordeeld, maar het OM eist nu 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tegen mede-verdachte Tim S. heeft het OM vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Zie ook: OM eist in hoger beroep 25 jaar cel en tbs tegen Patrick S.

5. Nominaties Golden Globe Awards

De nominaties voor de Golden Globes worden in Los Angeles bekend gemaakt. De film- en televisieawards worden gezien als een graadmeter voor de uitreiking van de Oscars in maart.

6. PSV en Feyenoord in Europa League

PSV en Feyenoord spelen de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League; in Eindhoven is de aftrap tegen Dinamo Moskou om 19.00 en de club uit Rotterdam speelt om 21.05 uur uit tegen Standard Luik. Beide Nederlandse clubs zijn al geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League.

Zie ook: PSV-coach Cocu gaat geen spelers sparen tegen Dinamo Moskou

En: Feyenoord laat Nelom en El Ahmadi thuis om schorsing te voorkomen

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht